Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ontwikkeling Renault 'fenomenale prestatie'

Renault nam vlak voordat het seizoen van 2016 begon het noodlijdende Lotus over en heeft in 2018 de pijlen al gericht op de vierde plaats in het constructeurskampioenschap. Volgens Claire Williams, teambaas van concurrent Williams, is de opmars van Renault indrukwekkend.

In 2016 werd Lotus uit zijn lijden verlost en kwam Renault als redder in nood. Dat seizoen was duidelijk een seizoen van herstellen, maar in 2017 werd al een knappe zesde positie in het WK behaald door de Franse renstal. Bij de seizoensopening van dit seizoen in Australië eindigden zowel Nico Hulkenberg als Carlos Sainz in de punten. De doelstelling is bekend: een vierde plaats in het constructeurskampioenschap.

Williams-teambaas Claire Williams denkt dat Renault zelfs de aansluiting kan vinden bij de huidige top drie, zo vertelt ze aan Autosport: "Ze zijn in de race om aan te sluiten. Ze hebben indrukwekkend werk geleverd." "Het is een fenomenale ommekeer. Ze lijken het team echt vooruit te hebben gebracht. Dat is moeilijk om zo snel voor elkaar te krijgen en kost daarnaast erg veel energie. Dat hebben ze knap gedaan." Nico Hulkenberg sprak eerder dit jaar de verwachting uit dat Renault nog enkele seizoenen nodig heeft om een topteam te worden.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"