Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
RN365 Formule 1-Podcast

Onvrede over FIA-onderzoek Hamilton: "We zijn helemaal doorgeslagen"

Afgelopen weekend maakte de FIA bekend dat zij het 'oversteekincident' rond Lewis Hamilton opnieuw gaan onderzoeken. Tom Coronel en Ruud Dimmers uiten hun onvrede in de RN365 F1-podcast.

Hamilton crash Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Goed, wat is er aan de hand? Lewis Hamilton kwam bij de start in Qatar in aanraking met teamgenoot George Russell en moest dat bekopen met een uitvalbeurt. De Brit stak daarna onder de safety car al lopend de baan over om naar de pitstraat te gaan, wat hem op een reprimande en een boete van 50.000 euro kwam te staan. Daarmee leek de kous af, tot de FIA ineens aankondigde het onderzoek te heropenen. Tom Coronel vraagt zich in de RN365 F1-podcast af waarom de FIA zo'n hoofdrol opeist.

"De FIA moet overal een plasje overheen doen", stelt Coronel vast. "Het lijkt wel alsof de FIA aan het racen is en niet meer de autocoureurs. Dat zie ik bij heel veel dingen. Alles moet bekeken worden en daar moeten we weer in een hoofdvergadering over vergaderen. Daarna vinden we het gaaf om boetes uit te delen. Hoe kan je hier in godsnaam Hamilton een boete voor geven? We zijn helemaal doorgeslagen."

"De FIA zal zich wel vervelen"

Dimmers sluit zich aan bij Coronel en heeft een ironische verklaring voor het onderzoek. "Het was een rustig weekje in de Formule 1, dus de FIA zal zich wel vervelen. Er zijn honderd voorbeelden per jaar te bedenken waarin coureurs de baan oversteken. Nu wordt het ineens aangegrepen. Ik zag toevallig de herhaling van het moment waarop Max Verstappen en Hamilton op elkaar stonden in Italië twee jaar geleden. Dan zie je Max achter Lewis teruglopen en een stukje van de baan meepakken. Er staat dan meteen een marshall te wijzen. Iedereen doet het volgens mij."

Coronel, zelf actief als autocoureur, bevestigt dat en vindt de commotie nergens op slaan. "Ik ben toch geen kind van drie? Ik kan toch gewoon oversteken? Ik ben een volwassen vent. Er zijn te veel regels. We worden helemaal doodgegooid met regels. Het is vreselijk. Het geval track limits is ook zoiets raars. Kap er nou gewoon eens mee. Ik denk dat er in Qatar tweehonderd man van de FIA aanwezig waren. Het sloeg helemaal nergens, overal mensen in witte shirtjes met FIA erop."

Dimmers brengt wel een kleine nuance aan in het verhaal. "Ik snap dat je coureurs moet behoeden voor gevaar. Alleen in het geval van Lewis: je rijdt de auto de grindbak in, het hele veld is weg en als je dan terug moet lopen. Volgens mij was er al een safety car op de baan, dus dan duurt het letterlijk twee minuten voordat de volgende auto op jouw plek arriveert. Waarom zou je dan niet over mogen steken? Natuurlijk moet iemand even toestemming geven, maar zolang je het niet middenin de sessie doet..."

De gehele F1-podcast beluisteren? Dat kan hieronder via de audiospeler.

Ook interessant:

Verstappen heeft van niemand iets te duchten in jacht op unieke mijlpaal

Verstappen kan in Austin zijn vijftigste Grand Prix-zege boeken en zo een unieke mijlpaal behalen! In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Coronel, Dimmers en Mosterdijk vooruit op de GP van de Verenigde Staten. Uiteraard passeren er nog meer onderwerpen de revue. Is Perez de juiste optie voor 2024, waarom onderzoekt de FIA opnieuw een overtreding van Hamilton en gaat Haas om punten strijden?

Beluister de podcast hieronder!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

33 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt