Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2020

Onzekerheid over doorgaan Nederlandse en andere Grands Prix: "We weten het nog niet"

Formule 1-baas Chase Carey doet nog geen uitspraken over het wel of niet doorgaan van de komende Grands Prix, waaronder die in Nederland. De komende dagen verwacht hij uitsluitsel te kunnen geven.

Lammers Carey Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Jan Lammers (links) samen met Formule 1-baas Chase Carey | Formula 1

Het Coronavirus heeft de wereld in een wurggreep. Ook de Formule 1 is er inmiddels flink de dupe van. De Grand Prix van China werd eerder al afgelast en slechts een kleine twee uur voordat de Formule 1-coureurs zouden beginnen aan hun eerste vrije training van het seizoen, ging er ook een dikke, vette streep door het Australische Grand Prix-weekend.

Ook boven de komende races, die in Bahrein, Vietnam en mogelijk ook die in Nederland, hangen steeds donkerder wordende wolken. Voor de microfoon van onder meer RacingNews365 werd Chase Carey, de hoogste Formule 1-baas, gevraagd naar de status van deze Grands Prix, maar harde uitspraken durfde de Amerikaan daar nog niet over te doen.

"Er wordt met experts, organisaties en overheden gesproken over het vervolg van het seizoen. Er kan echter geen inschatting worden gemaakt voor de lange termijn. Laten we hopen dat de wereld er snel weer bovenop komt."

"Ook over Bahrein, volgend weekend, kan nu niks gezegd worden en ook over de race in Vietnam niet", aldus Carey, die verwacht dat er ergens in de loop van de komende dagen meer bekend zal worden over het lot van de komende raceweekenden. In de paddock gaan de geruchten rond dat de seizoensstart wel eens kan worden uitgesteld tot juni.

10 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1