© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ook Hartley loopt tegen gridstraf aan voor GP Verenigde Staten

20 okt. 2018 13:30 René Oudman 2 reacties
Toro Rosso-teamgenoot Pierre Gasly kreeg vrijdag officieel een gridstraf aangesmeerd, Brendon Hartley weet nu ook zeker dat hij vanaf de achterste startrij moet vertrekken op het Circuit of the Americas. De Nieuw-Zeelander heeft in navolging van zijn teammaat enkele motorcomponenten gewisseld.

Hartley scherp een diepterecord aan in het Formule 1-seizoen van 2018: de 28-jarige heeft met de nieuwste editie van de Honda-motor inmiddels zijn achtste (!) krachtbron in de wagen laten monteren.

Rijders mogen per seizoen maximaal drie interne verbrandingsmotoren gebruiken, van de overige vijf componenten zijn er van een aantal drie voorhanden en van een aantal twee. Hartley heeft dit jaar elk motorcomponent al vaker gebruikt dan dat reglementair is toegestaan.

De nieuwe motor waarvan Hartley gebruik maakt is overigens een modificatie van de Spec-3 motor, die door Honda werd geïntroduceerd in de vrije trainingen voor de Grand Prix van Rusland en zijn eerste racemeters reed in de Japanse GP van twee weken geleden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen