Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2020

Ook in Hongarije strenge straffen bij overschrijding tracklimits

De Formule 1-coureurs moeten komend weekend tijdens de Grand Prix van Hongarije op de Hungaroring erg goed de tracklimits in de bochten 4, 11 en 12 in de gaten houden. Wie op die plaatsen te wijd gaat verliest zijn rondetijd, zo waarschuwt de FIA.

Hamilton Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Coureurs die tijdens de race drie keer de baanlimiet overschrijden krijgt de zwart/witte waarschuwingsvlag voorgehouden. Dat overkwam afgelopen zondag in Spielberg nog Antonio Giovinazzi. Wie daarna nog een keer over de schreef gaat, wordt bestraft. Zo ver kwam het in Oostenrijk net niet.

De FIA was bij de eerste twee Grand Prix-weekends op de Red Bull Ring in zowel vrije trainingen als kwalificatie al erg scherp op naleving van de tracklimits in de bochten 9 en 10. De wedstrijdleiding annuleerde afgelopen weekend maar liefst twintig rondetijden. De wedstrijdleiding grijpt in Hongarije in, zodra coureurs in de bochten 4, 11 en 12 volledig over de kerbstones rijden en geen wielen meer op het asfalt hebben.

"In alle gevallen moeten de coureurs alleen terugkeren op de baan wanneer dit veilig is en zonder er een langdurig voordeel aan over te houden", meldt de FIA. "Het bovenstaande geldt echter niet wanneer we tot de slotsom komen dat een coureur van de baan is geduwd. Deze gevallen worden individueel onderzocht."

0 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto