Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ook Mercedes kondigt datum teampresentatie 2019-auto aan

De nieuwe wagen van regerend wereldkampioen Lewis Hamilton en diens teammaat Valtteri Bottas zal op woensdag 13 februari aan de wereld worden getoond. Mercedes liet woensdagochtend weten dat de W10, zoals de wagen zal heten, kort voor de start van de eerste wintertestweek het levenslicht ziet.

Mercedes is daarmee het zevende team dat een datum noemt, waarop de onthulling van hun nieuwe strijdwapen plaats zal vinden. Waar de teampresentatie precies plaatsvindt is nog niet duidelijk, al lijkt het wederom het circuit van Silverstone te worden. Tegelijkertijd met de presentatie zal de W10 ook haar eerste meters afleggen.

Onder de hashtag WelcomeW10 wordt de presentatie van de nieuwe Mercedes op het officiële sociale kanaal van het Formule 1-team aangekondigd. Mercedes zal niet de eerste equipe zijn die haar nieuwe wagen presenteert, die eer is voorlopig aan Toro Rosso. Op dezelfde dag als Mercedes haar W10 onthult, presenteert ook het voormalige Force India haar nieuwe naam en uiterlijk. Tijdstechnisch gezien zal de Mercedes eerder te zien zijn: het team dat momenteel bekend staat onder de naam 'Racing Point' houdt haar presentatie in het Canadese Toronto. Mercedes gaat in 2019 op jacht naar haar zesde achtereenvolgende wereldtitel in zowel de strijd om het constructeurs- als het rijderskampioenschap. Sinds het Formule 1-seizoen 2014 heeft geen enkel team de Duitse stal van de belangrijkste prijzen kunnen afhouden. Update, 11:25 uur: Mercedes bevestigt dat de shakedown van de W10 inderdaad op Silverstone plaats zal vinden.

1090552705028898816

👀 pic.twitter.com/JM5LKVeNZD — Mercedes-AMG F1 (@MercedesAMGF1) 30 januari 2019

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"