Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Ook Monza hard op weg naar nieuw Formule 1-contract

In navolging van Silverstone lijkt nog een historisch circuit behouden te blijven voor de Formule 1-kalender. Het Autodromo Nazionale Monza, dat sinds de oprichting van de Formule 1 gedurende elk seizoen met uitzondering van 1980 op het programma stond, is hard op weg naar een nieuwe verbintenis.

Monza-start-2018
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Italiaanse Grand Prix beschikte over een contract dat aan het einde van dit jaar afloopt. Zodoende zat 'Monza' al iets langer om de onderhandelingstafel met Liberty Media, de eigenaren van de Formule 1. De Italiaanse overheid zou de doorslaggevende factor zijn.

Vanuit het landsbelang om een Grand Prix te organiseren wil Italië namelijk een bedrag met acht cijfers vrijmaken, de hoogte daarvan is nog onduidelijk. Het schijnt om een slordige tien miljoen euro te gaan. Met dat geld op zak zou Monza een stukje vrijer kunnen ademen.

Naast de Grand Prix van Italië en die van Groot-Brittannië staan er momenteel nog drie wedstrijden op de wip. Duitsland, Mexico en Spanje hebben nog geen overeenkomsten voor na 2019. De Spaanse promotor is inmiddels druk aan het onderhandelen met Liberty Media.

In het volgende Formule 1-seizoen zal voor de eerste keer in de historie van de koningsklasse het land Vietnam aan worden gedaan. Tevens keert de Formule 1 mogelijk terug in Nederland. Een beslissing daarover is nog niet officieel bekend gemaakt.

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco