Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix China 2019

Ook Perez heeft speciale '1000ste GP'-helm: "Rijders vinden dit bijzonder"

Romain Grosjean, Alexander Albon, George Russell, de mannen van Renault en meerdere anderen vieren dit weekend de 1000ste Grand Prix van de Formule 1 met een speciaal helmontwerp. Ook Sergio Perez heeft zijn hoofddeksel lichtelijk aangepast, al valt het met name op dat de Mexicaan tijdens het seizoen over is gestapt naar een andere leverancier.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Waar Perez in de eerste twee Grands Prix gebruik maakte van een Schuberth-helm, daar heeft de 29-jarige in China teruggegrepen op een Bell. Dat merk was aan hem verbonden in zijn eerste Formule 1-jaren. Bovendien zijn de logo's van de 1000ste GP op zijn nieuwe helm zichtbaar.

"Voor ons, rijders, is het heel bijzonder om mee te doen aan de 1000ste Grand Prix in de Formule 1. Omdat ik in de toekomst een tastbare herinnering aan deze Grand Prix wil hebben, besloot ik om het logo op mijn helm te zetten. Ik ben namelijk onderdeel van deze show en het is heel bijzonder om het zover te hebben geschopt."

Over zijn kansen in de Grand Prix van China weet Perez dat een puntenscore knap zou zijn. "We zijn niet snel genoeg met Racing Point", verklaart de Mexicaan in de persconferentie op het Shanghai International Circuit. "We staan niet waar we zouden willen staan, maar hebben in het verleden als Force India meermaals bewezen dat in een lang seizoen veel kan gebeuren. Het maakt bovendien niet uit waar we nu staan in de tussenstand, de eindbalans wordt pas opgemaakt in Abu Dhabi. Ik ben ervan overtuigd dat dit team haar doelen weet te halen."

Perez scoorde in de eerste twee Grands Prix van dit jaar precies één WK-punt, dat deed de Mexicaan door als tiende over de eindstreep in Bahrein te rijden.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van China

Breaking 'Voortbestaan F1 in gevaar door coronavirus'