Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ook Red Bull keek al vroeg naar contract voor Piastri: "Spijt dat we dit niet hebben benut"

Red Bull-teambaas Christian Horner laat weten dat het team een aantal jaar geleden de kans niet heeft gepakt om Oscar Piastri op te nemen in het juniorprogramma van Red Bull. Iets waar hij nu spijt van heeft.

Oscar Piastri is waarschijnlijk dé coureur waar volgend jaar in de eerste race van het Formule 1-seizoen alle ogen op gericht zijn. Hij is dit seizoen al het onderwerp van gesprek door de plotselinge overstap die hij maakte van Alpine naar McLaren. De Australiër heeft al een glansrijke carrière achter de rug buiten de Formule 1. Zo won hij in zijn eerste jaar Formule 3 de titel, iets wat hij herhaalde in de Formule 2. Red Bull-teambaas Christian Horner had het talent van Piastri zelfs daarvoor al in de gaten en heeft achteraf spijt er niets mee gedaan te hebben. "Hij reed voor Arden in de Formule 4 en de Formule Renault en het was duidelijk een groot talent", vertelt Horner in de Beyond the Grid podcast. "Er was destijds een mogelijkheid voor Red Bull om serieus naar hem als optie voor Red Bull te kijken en die optie hebben we niet benut, waar ik spijt van heb. Wat hij heeft bereikt is fenomenaal, zowel in de Formule 3 als in de Formule 2."

Horner zou het anders hebben aangepakt dan Alpine

Horner kan weinig commentaar geven over de hele McLaren/Alpine-soap rondom Piastri, omdat hij niet over alle feiten beschikt. Wel kan hij zeggen dat Red Bull het heel anders zou hebben aangepakt. "Als hij bij ons coureur zou zijn geweest, dan zou hij nooit voor slechts een bepaalde tijd 'achter slot en grendel' hebben gezeten", laat Horner weten. "Ik was niet bij die onderhandelingen dus het is moeilijk te oordelen wat er is beloofd of verbroken is. Maar het was zeker onverwacht, vanuit verschillende kanten." "Hij is een geweldige coureur, maar het enige probleem is nu dat hij nu moet dealen met hoge verwachtingen."

Horner: "Ik zou Ricciardo waarschijnlijk terug hebben genomen"

Piastri zal volgend jaar het stoeltje van Daniel Ricciardo overnemen. Ricciardo was verschillende jaren coureur bij Red Bull en Horner weet als geen ander dat de 33-jarige coureur wel degelijk de kwaliteiten heeft. "Ricciardo is een fantastische coureur, maar hij is het duidelijk een beetje kwijt." Doordat Piastri dus niet naar Alpine gaat, is daar nog een stoeltje vrij. Als Horner daar teambaas was, zou hij wel weten wie in dat stoeltje kwam te zitten. "Het zou geweldig zijn om hem in de sport te zien blijven. Ik denk dat ik hem waarschijnlijk terug zou nemen als ik bij Alpine zat." "Ze kennen hem natuurlijk van een paar seizoen geleden en hij was tijdens zijn laatste seizoen daar erg goed in het scoren van podiumplaatsen. Ik denk dat hij iemand is die zichzelf opnieuw kan opbouwen. Denk eens terug aan een paar races die hij voor ons reed, enkele van zijn overwinningen, de podiumplaatsen, de verbluffende inhaalacties waartoe hij in staat was. Dat zit er nog steeds in, daar ben ik zeker van. Hij heeft gewoon een reset nodig." "Je vergeet niet zomaar hoe je moet presteren. Dus ik hoop voor hem dat hij nog een kans krijgt en volgend jaar weer op de grid staat", aldus de teambaas van de Oostenrijkse renstal.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst