© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Ook teambazen kunnen lachen om idee 'teambazen-Grand Prix'

27 jul. 2018 20:00 René Oudman 0 reacties
Op donderdagmiddag werden de drie tijdens de persconferentie aanwezige coureurs – Valtteri Bottas, Carlos Sainz en Esteban Ocon – gevraagd naar het idee van een Formule 1-race voor teambazen. Het drietal zag er wel heil in: Sainz noemde het stratencircuit van Macau als ideaal strijdtoneel voor de beleidsbepalers. Zelf zou hij voor een keer wel aan de pitmuur plaats willen nemen.

Tijdens de teambazenpersconferentie werd dezelfde vraag gesteld, ditmaal aan Toto Wolff (Mercedes), Otmar Szafnauer (Force India) en Mario Isola (bandenfabrikant Pirelli). “Gaat het om de teambazen, of de vrouwen van de teambazen?”, knipoogt Isola naar Wolff. De vrouw van de teambaas van Mercedes, Susie Wolff, is immers professioneel coureur. “Haha, dan zou ik winnen!”, lacht Toto Wolff.

De Oostenrijker heeft veel vertrouwen in een goede afloop als zijn vrouw achter het stuur zou mogen kruipen. “Ik ben zelf ambitieuzer dan dat ik talent heb. Misschien dat ik heb nog net tegen Christian Horner op zou kunnen nemen”, denkt Wolff hardop. Horner was, voor hij teambaas van Red Bull werd, zelf coureur. De Brit reikte tot de Formule 3000, de voorloper van de Formule 2. “Ik zou meteen instemmen, mochten we zo’n race kunnen organiseren”, zegt Wolff. “Laten we het mogelijk maken!”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen