Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Op deze manier zorgt dit F1-oliemerk ervoor dat een motor optimaal blijft presteren

In 2021 speelden de motoren een cruciale rol in de strijd om de titel,die uiteindelijk werd gewonnen door Max Verstappen. De Red Bull-coureur versloeg Lewis Hamilton die zijn Mercedes-motor een aantal keren snel zag verzwakken. De peakperformance is belangrijk in de Formule 1, maar met name de constantheid is de sleutel naar succes.

Max Verstappen en Red Bull maakten een uitermate constant F1-seizoen mee in 2021 en dat kwam mede door de sterke en betrouwbare Honda-motor. De Japanners waren in staat om de Honda-motor op een stabiel niveau te laten presteren, iets waar concurrent Mercedes problemen mee had. Lewis Hamilton maakte bijvoorbeeld een extreem sterke indruk met een nieuwe motor tijdens de Grand Prix van Brazilië, maar dat bleek slechts om de motor in ‘peakperformance’ te gaan.

Nu is het lastig om een F1-bolide of motor te vergelijken met de motoren in normale personenwagens die op straat rijden, maar in beide gevallen speelt constantheid een grote rol. Daarom is Liqui Moly altijd bezig met de motoren van haar klanten en probeert men deze zo goed mogelijk te onderhouden. Daardoor gaat de motor van de auto langer mee en blijft de wagen door de jaren heen hetzelfde presteren. Een belangrijk gegeven voor de automobilist die graag jarenlang met zijn auto wil blijven rijden.

In de Formule 1 zijn alle teams logischerwijs altijd druk bezig met het goed onderhouden van hun motoren en bolides. Gebeurt dit niet, is het gevolg dat de motor pk’s inlevert en dat de coureur hoogstwaarschijnlijk verslagen zal worden door een concurrent die de zaken beter op orde heeft. Nu hoef je als normale autogebruiker natuurlijk niet zo snel te zijn als Verstappen of Hamilton, maar is het wel fijn dat de auto zo lang mogelijk hetzelfde aan blijft voelen. Dat zorgt niet alleen voor een heerlijk gevoel tijdens het autorijden, maar spaart op jaarbasis ook de nodige euro’s uit!

De additieven en smeermiddelen van olie-expert Liqui Moly kunnen hier een grote in spelen. De Duitse olie-expert, die wekelijks terug is te zien als sponsor van de Formule 1 heeft namelijk een geheim wapen ontworpen om je motor zolang mogelijk op top niveau te kunnen laten presteren. Liqui Moly heeft namelijk het revolutionaire Cera Tec-additief ontwikkeld, een ingenieus product dat zeer eenvoudig te gebruiken is om de motor in orde te houden.

Het keramische slijtagebescherming additief voorkomt schadelijk metaal-op-metaal contact. Dit doet het product door menging van de olie die in uw motor zit. Op een slimme manier creëert het product een keramische coating rond de bewegende delen in uw motor, wat zorgt voor een uitstekende smering. Voordelen daarvan zijn dat het zorgt voor een verbeterd brandstofverbruik, en een stiller en soepeler draaiende motor.

In de onderstaande video-demonstratie laat Liqui Moly zien hoe het Cera Tec-additief bescherming biedt aan uw motor. Daarin is te zien hoe Cera Tec aan een glas water wordt toegevoegd en daardoor direct naar boven stijgt en een beschermende laag vormt. In de praktijk zullen de keramische deeltjes van Cera Tec opstijgen naar de bovenkant van de cilinders van uw motor en daar onderdelen zoals de zuigers en de cilindervoeringen coaten, waardoor de wrijving van de bewegende delen van uw motor wordt verminderd. Daarbij helpen de deeltjes ook om eventuele krassen in de voeringen op te vullen en zo de verloren prestaties te herstellen.

Het is niet alleen voorbehouden aan professionals. Je kunt zelf een blik Cera Tec pakken en het goed schudden. Voeg het bij de volgende olieverversing toe aan de olie. Na 130 tot 250 kilometer te hebben gereden, zullen de deeltjes hun bestemming hebben bereikt, zal de coating volledig zijn en zal je de volledige effecten van het product ervaren.

Voor meer informatie over Cera Tec en het hele assortiment motoradditieven van Liqui Moly, bezoek liqui-moly.com.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP