Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Op rapport bij Jan Lammers: de toppers en floppers van 2018

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd om terug te kijken op het afgelopen Formule 1-seizoen met Jan Lammers. Wie waren de toppers en floppers?

Het Formule 1-seizoen 2018 was een van de leukste van de afgelopen tien jaar. Een titelstrijd met een verhaal, verschillende winnaars, onvoorspelbare races en de doorbraak van een supertalent. Maar niet voor alles en iedereen werd het een succesvol jaar. Jan Lammers geeft zijn oordeel in gesprek met Racingnews365 .

De verrassingen van 2018 Charles Leclerc is voor mij de grootste verrassing. Als je zijn voorgeschiedenis kent is het misschien minder verrassend, maar hij maakte het direct waar in zijn debuutjaar. Samen met het verrassend sterke team van Sauber was dat een erg aangename verrassing. Kimi Raikkonen kende een goed seizoen. Zeker aan het einde van het jaar kon hij Sebastian Vettel goed partij geven, maar misschien zegt dat ook wat over Vettel. Iets minder verrassend, maar wel ijzersterk. Zo oordeelt Lammers over de twee smaakmakers van 2018: Max Verstappen en Lewis Hamilton. "Zij staken er met kop en schouders bovenuit. Dat is mooi om te zien, ook voor het volgende seizoen."

Grootste tegenvallers Williams , het is echt triest om te zien dat er zoveel wrijving is binnen het team. Daardoor gaat er echt zoveel energie verloren. McLaren, het team had zoveel potentie. Na het jarenlange gedoe met Honda, en de verwijten dat het aan die motor lag, zijn ze dit jaar ontmaskerd. Ook met de Renault-motor konden ze geen indruk maken. Voor mij zijn ze de grootste tegenvaller van 2018. Stoffel Vandoorne, ik vind het jammer en triest om te zeggen, maar van de coureurs was hij de grootste tegenvaller. Ik denk dat hij daar zelf ook zo over denkt. Hij is zelf teleurgesteld in zijn eigen seizoen

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'