Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Opgeluchte Piastri verrast door reactie Ricciardo na 'afpakken' McLaren-stoeltje

Oscar Piastri zit in 2023 in het McLaren-stoeltje van Daniel Ricciardo. Je zou denken dat de laatstgenoemde dat Piastri niet in dank afneemt, maar volgens de jonge Australiër ging zijn landgenoot heel volwassen met de situatie om.

Piastri Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was het gesprek van de zomerstop in de Formule 1. Nadat Fernando Alonso een contract tekende bij Aston Martin schoof Alpine snel haar reserve, Oscar Piastri, naar voren voor 2023. Deze bleek echter al een contract te hebben getekend, bij McLaren.

Het kwam tot een soort rechtszaak, waarbij een groep advocaten zich boog over de situatie. Wie had er recht op de diensten van Piastri in 2023? McLaren, zo bleek, nadat Alpine er achter de schermen een potje van had gemaakt en de jonge Australiër en zijn management daarom op zoek gingen naar een ander zitje.

In de podcast van de Australische Grand Prix vertelt de jonge coureur dat het een pak van zijn hart was toen hij hoorde dat hij volgend jaar inderdaad voor McLaren mag gaan rijden.

"Ja het was natuurlijk een opluchting toen het CRB oordeelde dat mijn contract geldig was. Daarna was ik heel blij, want hier werk ik al naar toe sinds ik ben begonnen met racen, elf of twaalf jaar geleden. Om eindelijk te weten hoe mijn toekomst eruit ziet en dat deze in de Formule 1 ligt, was een mooi moment en zorgde voor opluchting."

"De afgelopen maanden heb ik over veel dingen na kunnen denken en waren er veel emoties. Alles wat ik mijn carrière tot nu toe heb gedaan was een soort van voorbereiding voor dit moment. Ik heb dus veel nagedacht over mijn avontuur tot nu toe, maar nu begint het echte avontuur eigenlijk pas."

"Dit is het belangrijkste wat ik wilde bereiken. Om in F1 te kunnen racen... ik denk niet dat er een betere baan bestaat! Ik heb er superveel zin in en kijk vol goede moed naar de toekomst."

Piastri op zoek naar succes

Piastri is een bescheiden jongeman, maar natuurlijk wil hij graag winnen. Om dat voor een team als McLaren te kunnen doen, maakt hem trots. Hij hoopt dat het team met zijn hulp haar hoogtijdagen waar kan herleven.

"Het is prachtig. McLaren is natuurlijk een geweldig team met veel historie. Ze wonnen toen ik nog heel jong of nog niet eens geboren was. Hopelijk kunnen we weer terug naar dat soort tijden. Ik weet dat ik terecht kom bij een prestigieus team dat al veel succes heeft gekend."

"Ze hebben me een geweldige kans aangeboden en het team is zeer gemotiveerd om weer vooraan het veld te komen te rijden. Ik wil dat ook. Ik wil zo goed mogelijk presteren en hopelijk hier en daar wat dingen winnen. Ik kijk er naar uit om op de grid te zijn en aan een nieuw hoofdstuk van succes te beginnen voor het team."

Reactie Ricciardo

Terwijl de F1-fans in Australië weer uitzicht hebben op een lange periode met een lokale coureur aanwezig in de koningsklasse, lijkt het mogelijk het doodsvonnis te zijn voor een andere Australische held: Ricciardo. Zijn McLaren-stoeltje is weg en de kans is relatief groot dat hij in 2023 geen fulltime zitje heeft in de sport.

En dat terwijl hij eigenlijk nog een contract had voor 2023, dat door McLaren werd afgekocht om ruimte te maken voor Piastri. Toch ging Ricciardo daar heel volwassen mee om en zocht hij zelfs contact met zijn landgenoot, om hem te vertellen dat hij absoluut niet boos was op hem.

"Het was echt geweldig van Daniel dat hij contact met me opnam", zo blikt Piastri terug op dat moment. "Ik wilde eigenlijk zelf contact leggen, maar de timing was wat onhandig en ik wist niet eens of hij zelf wel van mij wilde horen."

"Ik heb veel nagedacht over wat ik dan tegen Daniel zou zeggen en toen was hij me plots voor en legde hij zelf al contact. Dat was echt heel, heel professioneel van hem. Ik had al veel respect voor hem, maar na zijn reactie alleen nog maar meer."

"Persoonlijk vond ik het ook heel fijn dat hij met me in contact kwam en om te weten dat hij geen wrok koesterde. Het was een mooi moment. Als ik in F1 in de buurt kan komen van Ricciardo's successen en naast de baan hetzelfde karakter kan tonen, dan denk ik dat ik het heel goed zal doen", aldus Piastri.

Ook interessant:

Verstappen moet even wachten op zijn tweede Formule 1-wereldtitel

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en dat betekent natuurlijk dat de mannen van RacingNews365 in de nieuwste Formule 1-podcast weer uitgebreid vooruitblikken op het raceweekend. Beluister de podcast hieronder!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Oscar Piastri

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen