Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Opgetogen Leclerc wil aanval op Verstappen openen: “Zelfde degradatie”

Charles Leclerc pakte tijdens de sprintrace in Miami een prima tweede plaats. De Monegask kon Max Verstappen goed volgen, wat zorgt voor optimisme bij de Ferrari-coureur.

Leclerc Miami Sprint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc kende een wisselvallige vrijdag in Miami, waarbij de Ferrari-coureur bijna de volledige vrije training voorbij moest laten gaan. Toch kwalificeerde de Monegask als tweede voor de sprintrace en ook op zaterdag kwam Leclerc als tweede over de streep.

Het stemt Leclerc positief voor de vervolg van het weekend: "We zaten gisteren al erg dicht bij elkaar, ondanks dat ik weinig rondjes heb gereden in VT1. Nu met de sprintrace heb ik wat meer rondjes kunnen rijden."

In het begin van de sprintrace leek Leclerc aan te kunnen vallen bij Max Verstappen. Dat lukte uiteindelijk niet, maar toch is de Monegask positief: "Ik had best een goede start en zat aan de binnenkant van bocht 1. Ik wilde uiteindelijk niet te veel risico nemen, vanwege de kwalificatie die we later vandaag nog hebben. We remden allebei laat, maar hij wist uiteindelijk de positie te behouden. In het begin had Verstappen iets meer snelheid, maar uiteindelijk hadden we ongeveer dezelfde banden degradatie."

Volgens Leclerc is de snelheid van Ferrari goed genoeg om Verstappen en Red Bull aan te vallen, al valt of staat die ambitie wel met een goede kwalificatie, later vandaag: "De kwalificatie later vandaag gaat cruciaal zijn. Hopelijk kunnen we ze (Red Bull) dan nog meer onder druk zetten. Hopelijk kunnen we meestrijden om pole position. Dat is uiteindelijk wel het doel."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"