Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

Ophef in MotoGP-paddock bereikt apotheose: 'Einde sprookjeshuwelijk door spectaculaire transfer'

Meerdere bronnen in de MotoGP-paddock melden dat wat er al lang aan zat te komen werkelijkheid wordt. Marq Marquez verlaat naar verluidt Repsol Honda, waarmee een einde zou komen aan een wel heel roemruchte en iconische samenwerking.

Marquez Honda Assen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Respol Honda

Zeg je 'Marc Marquez', dan zeg je 'MotoGP' en zeker 'Repsol Honda'. Althans, dat was het voorbije decennia zo. De Spanjaard debuteerde in 2013 sensationeel bij het iconische team door in zijn eerste jaar in de koningsklasse direct wereldkampioen te worden. Dat zou hij nog eens vijf keer dunnetjes overdoen, steeds met Repsol Honda.

De laatste jaren van dat huwelijk worden echter steeds meer ontsierd door valpartijen, blessureleed en een motor waarmee Marquez gewoon niet meer kan lezen en schrijven zoals voorheen. Gedurende het seizoen namen de geruchten over barsten in het sprookjeshuwelijk toe, maar er was een probleem. Er was nergens echt plek voor Marquez, die het harde gevecht op de baan steeds minder schuwde en met zijn capriolen een soort 'enfant terrible' werd.

Meerdere bronnen melden nu echter dat hij de knoop heeft doorgehakt en dat hij onderdak heeft gevonden bij Gresini Racing, daar waar hij dan de teamgenoot wordt van broer Alex Marquez. Hij komt in dat geval te rijden op een Ducati, iets wat geheel nieuw voor hem zal zijn. Enkele publicaties melden dat hij sponsoren Red Bull en Repsol met zich meeneemt naar Gresini, maar daar zouden wel degelijk nog enkele contractuele en daarmee juridische haken en ogen aan zitten.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP Miami 2024