Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

Ophef in MotoGP-paddock: einde sprookjeshuwelijk aanstaande?

Zeg je 'Repsol Honda' dan zeg je automatisch ook 'Marc Marquez'. Dat was althans sinds jaar en dag zo, maar het einde van het sprookjeshuwelijk lijkt aanstaande.

Marquez 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Repsol Honda Team

Marc Marquez, 'you love him or you hate him'. De Spaanse MotoGP-coureur zette sinds 2013 de MotoGP volledig op zijn kop, bijvoorbeeld door in zijn debuutjaar al direct de wereldtitel te pakken. Daarna pakte hij er nog eens vijf en al zijn MotoGP-successen boekte hij met Honda.

De laatste jaren echter werd hij achtervolgd door het nodige blessureleed, niet in de laatste plaats door, het moet gezegd, een veelvoud aan crashes. Nu hij naar eigen zeggen fitter is dan ooit, op losse kwetsuren na, komt hij niet tot scoren. Waar hij tot enkele jaren geleden kon lezen en schrijven met de Honda, kan hij zich er nu niet meer mee in de picture rijden.

Het ooit zo hechte huwelijk begint serieuze barsten te vertonen. De Spanjaard heeft een contract tot en met 2024, maar teammanager Alberto Puig geeft nu aan hem niet aan zijn contract te houden als hij dat echt niet wil: "Ik denk dat hij ons trouw blijft, omdat we nu eenmaal een verbintenis met elkaar zijn aangegaan", zo begint hij.

"Maar aan de andere kant is iedereen in het leven vrij om te doen wat hij wil en Honda is geen bedrijf dat mensen in dienst wil houden als die mensen niet gelukkig zijn bij Honda. Ja, we hebben een contract met Marc, maar Honda respecteert Marc ook zeer. Het contract bestaat, maar ik heb geen glazen bol tot mijn beschikking."

Als The Race vervolgens Marquez met die uitspraken confronteert, laat de meervoudig kampioen zich niet verleiden tot boude statements: "Ik ben nu te terneergeslagen om hierover na te denken. Je kan geen knopen doorhakken over de toekomst als je je voelt zoals ik me nu voel."

Marquez geeft aan dat hij door op sportief vlak door de moeilijkste periode uit zijn carrière gaat: "Maar gelukkig gaat het in mijn persoonlijke leven beter dan ooit en dat is wat ik nu nodig heb; de stabiliteit van dierbare mensen om me heen die me steunen."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami