Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ophef over 'agressief opgestelde' Verstappen na GP Australië snel de kop in gedrukt

Direct na de GP van Australië was er plots wat ophef over een mogelijke overtreding van Max Verstappen. Het bleek een storm in een glas water.

Nadat er in de eerste twee Grands Prix van het seizoen al straffen werden uitgedeeld voor het verkeerd opstellen in de pitbox, liggen alle coureurs tijdens racestarts plots onder een vergrootglas. Al helemaal als er drie starts worden uitgevoerd tijdens een Grand Prix, zoals in Australië deze zondag het geval was. Fans op social media deelden massaal beelden van Verstappen die de grens opzocht bij de laatste, allesbeslissende herstart. Met nog enkele ronden te gaan werd de rode vlag namelijk gehesen. Een slechte start zou grote gevolgen kunnen hebben voor Verstappen, die daarom zo agressief mogelijk opgesteld stond in zijn gridvak.

1642429849074532352

This was Max at the start, can you be on the line? pic.twitter.com/Ip2Qtfqw6b — Stefan⁴⁴ (@HPP7Strat2) April 2, 2023

Op de bovenstaande foto in de Tweet is te zien dat Verstappen met zijn voorbanden op de witte lijn van zijn gridbox staat, terwijl achter hem zijn concurrenten die voorste lijn niet eens aanraken met hun banden. Daardoor stak hij met zijn voorvleugel ruim uit en zelfs een deel van zijn banden zweefde voor de gridbox uit. Mag dat wel, vroegen velen zich af. De ophef kon echter snel de kop in worden gedrukt, want de sportieve reglementen van de FIA tonen duidelijk aan dat Verstappen juist slim gebruik maakte van het maximaal toegestane, terwijl zijn concurrenten dat niet deden. Alleen als het gedeelte van de banden dat contact maakt met het asfalt buiten de witte lijnen staat opgesteld, dan gaat een coureur in de fout. Daarom kregen Ocon en Alonso de afgelopen races straf. Omdat Verstappen met zijn voorbanden bovenop de witte lijnen stond, nam hij weliswaar risico, maar overtrad hij niet de regels. Uiteindelijk was het goed genoeg om de leiding te behouden en de race te winnen, terwijl achter hem alle chaos zich ontvouwde.

Viaplay
x