Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Opnieuw gevoelige tik voor Red Bull: Hoofdstrateeg kiest voor concurrent

Opnieuw staat een Red Bull-kopstuk op het punt om het team in Milton Keynes in te ruilen voor de concurrent. Hoofdstrateeg Will Courtenay maakt de overstap naar McLaren.

SI202405190256
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull Head of Race Strategy Will Courtenay verlaat Red Bull voor McLaren. Daar gaat hij als sportief directeur aan de slag. Dat heeft Red Bull tegenover de Telegraaf bevestigd.

Het is opnieuw een werknemer in hoge positie die de formatie uit Milton Keynes verlaat na eerdere namen als Adrian Newey, Jonathan Wheatley en Rob Marshall. En dat terwijl Courtenay welhaast tot het meubilair behoorde.

Hij zat al bij het team sinds 2003, toen het team nog door het leven ging als Jaguar Racing. In 2010 kwam hij aan het hoofd te staan van de strategische afdeling van het team, alwaar hij onder andere vanaf de pitmuur nauw samenwerkte met de Hannah Schmitz.

De overstap zal overigens niet snel plaatsvinden, aangezien Courtenay een contract met Red Bull heeft tot medio 2026. Red Bull is van plan hem aan dat contract te houden. Een woordvoerder laat aan de publicatie weten: "Will heeft de positie van Sporting Director bij McLaren aangeboden gekregen."

"We vinden het na die lange en succesvolle tijd jammer dat hij vertrekt, maar wensen hem het allerbeste. Will zal tot medio 2026 deel uit blijven maken van het team."

McLaren bevestigt ondertussen ook de overstap: "We zijn blij hem bij McLaren te verwelkomen. Zijn ervaring, professionaliteit en passie maken hem de ideale kandidaat. In een belangrijke fase in onze reis als team zijn we ervan overtuigd dat hij een waardevolle aanvulling zal zijn."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Opnieuw gevoelige tik voor Red Bull: Hoofdstrateeg kiest voor concurrent