Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2021

Opnieuw ongelukkige crash en grote pech voor Nederlandse Dakar deelnemers

Het zit bij enkele Nederlandse Dakar-deelnemers niet mee tijdens de 2021-editie van de befaamde rally. Net als op zondag kende Erik van Loon pech en crashte hij. Ook Gert Huzink kende voor de tweede dag op rij grote pech.

Gert Huzink
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Riwald Dakar Team

Zowel Erik van Loon als Gert Huzink zal afgelopen nacht niet heel lekker hebben geslapen. Beiden verloren ze veel tijd. Van Loon crashte in zijn Toyota tegen twee stenen aan, waarna hij zes uur tijdverlies opliep. Huzink kende pech met zijn truck, waarna een eigenwijze krik ervoor zorgde dat ook hij een goede klassering wel kan vergeten.

De gifbeker moet echter helemaal leeg bij Van Loon en Huzink, die bezig zijn aan hun respectievelijk twaalfde en tiende Dakar Rally. Eerstgenoemde crashte tijdens de tweede etappe opnieuw en kwam daardoor met zijn Toyota ondersteboven in het zand terecht. Hij verloor daardoor ruim anderhalf uur op de concurrentie.

Zijn collega bij de trucks, Gert Huzink, begon op zaterdag nog zo goed tijdens de proloog en was op zondag zeer goed bezig tijdens de eerste proef tot hij 47 minuten verloor door een eigenwijze krik. Op maandag ging het nog erger mis. Al na 45 kilometer viel zijn Renault-truck namelijk stil met motorproblemen.

Repareren lijkt onmogelijk te zijn, waardoor Huzink is overgeleverd aan eventuele welwillende collega's die hem naar de finish willen slepen. Of dat in de duinachtige etappe zal gebeuren, lijkt zeer onzeker. Wat wel zeker is, is dat er een dikke, vette streep door een goede eindklassering kan voor de coureur.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Dakar Rally 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Marko zeker: "In GP Australië zien we een andere Verstappen"