Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2021

Opnieuw ongelukkige crash en grote pech voor Nederlandse Dakar deelnemers

Het zit bij enkele Nederlandse Dakar-deelnemers niet mee tijdens de 2021-editie van de befaamde rally. Net als op zondag kende Erik van Loon pech en crashte hij. Ook Gert Huzink kende voor de tweede dag op rij grote pech.

Gert Huzink
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Riwald Dakar Team

Zowel Erik van Loon als Gert Huzink zal afgelopen nacht niet heel lekker hebben geslapen. Beiden verloren ze veel tijd. Van Loon crashte in zijn Toyota tegen twee stenen aan, waarna hij zes uur tijdverlies opliep. Huzink kende pech met zijn truck, waarna een eigenwijze krik ervoor zorgde dat ook hij een goede klassering wel kan vergeten.

De gifbeker moet echter helemaal leeg bij Van Loon en Huzink, die bezig zijn aan hun respectievelijk twaalfde en tiende Dakar Rally. Eerstgenoemde crashte tijdens de tweede etappe opnieuw en kwam daardoor met zijn Toyota ondersteboven in het zand terecht. Hij verloor daardoor ruim anderhalf uur op de concurrentie.

Zijn collega bij de trucks, Gert Huzink, begon op zaterdag nog zo goed tijdens de proloog en was op zondag zeer goed bezig tijdens de eerste proef tot hij 47 minuten verloor door een eigenwijze krik. Op maandag ging het nog erger mis. Al na 45 kilometer viel zijn Renault-truck namelijk stil met motorproblemen.

Repareren lijkt onmogelijk te zijn, waardoor Huzink is overgeleverd aan eventuele welwillende collega's die hem naar de finish willen slepen. Of dat in de duinachtige etappe zal gebeuren, lijkt zeer onzeker. Wat wel zeker is, is dat er een dikke, vette streep door een goede eindklassering kan voor de coureur.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

Dakar Rally 2021 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Foto's De verrassende nieuwe Alfa Romeo F1-bolide in vol ornaat!