Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Oppermachtig Mercedes verplettert Red Bull opnieuw

Wat een jaar was het voor Mercedes. Het seizoen eindigde weliswaar met een tegenvallende periode, het team van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas was eigenlijk niet te stoppen in 2020. We nemen de prestaties van de Brits-Duitse renstal onder de loep.

Mercedes maakte de borst in aanloop naar het seizoen nat voor Red Bull, dat aangaf een goede winter te hebben gehad. Al bij de eerste race van het jaar, in Oostenrijk, bleek echter dat het team van Max Verstappen het nakijken had. Mercedes kwam zoals altijd ijzersterk uit de winter en kon de overwinningen aaneenrijgen. Het team van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas was oppermachtig. Zo nu en dan een probleem hier en daar kon geen roet in het eten van de kampioenen gooien. MGU-K-probleempjes aan het begin en het einde van het jaar waren de enige echte technische problemen die het team kende. Eén enkele uitvalbeurt voor Valtteri Bottas was het resultaat, in Duitsland. Verder waren het de tactische blunders van Mercedes die de strijd om de overwinning van een race pas echt spannend wisten te maken. In Groot-Brittannië wist Max Verstappen te winnen doordat de Pirelli-banden plots niet fatsoenlijk werkten voor Mercedes. In Monza was het een blunder van het team die ervoor zorgde dat Lewis Hamilton door de rode lichten van de pitstraat reed en in Sakhir was het een blunder van een dubbele pitstop die ervoor zorgde dat de overwinning naar een ander team ging. Pas in Abu Dhabi leek Mercedes op waarde te worden verslagen door Red Bull. Artikel gaat verder onder de afbeelding .

In totaal was de oogst voor Mercedes niet mager: zeventien races, vijftien polepositions, dertien overwinningen. Daarvan waren er elf voor Lewis Hamilton en twee voor Valtteri Bottas. De bolide die ze tot hun beschikking hadden lag op rails en was razendsnel. Red Bull kwam weliswaar dichterbij in de slotfase van het jaar, toch is Mercedes volgend seizoen de absolute favoriet en gaat het team op voor haar achtste wereldtitel in de koningsklasse van de autosport. Alleen een ontketend Red Bull en een ontketende Max Verstappen zou de autofabrikant van nieuw succes kunnen afhouden. Eindstand WK: 1 Aantal WK-punten: 573 Rapportcijfer: 9,5 Red Bull ging met Max Verstappen voor de wereldtitel in 2020, maar uiteindelijk domineerde Lewis Hamilton. Zelfs de mooie woorden van Helmut Marko konden daar niets aan veranderen. Waar ging het mis voor Red Bull en Verstappen? RacingNews365 analyseert het seizoen van Verstappen in onderstaande video.

D-vVRmvaeKY

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie