Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Opsporingsbericht: Sebastian Vettel (32), viervoudig wereldkampioen Formule 1

Van de viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel ontbreekt al bijna een half jaar lang elk spoor. Begin juni zou hij nog gespot zijn in het Canadese Montreal, maar dat bleek een doodlopend spoor. Het signalement van de vermiste: een rode onesie en een niet langer opgestoken wijsvinger.

Vettel Canada 2019
Column
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Mijn hemel, wat was ik klaar met Sebastian Vettel toen ik op 24 maart 2013 na de Grand Prix van Maleisië de televisie uitzette. De Red Bull-coureur negeerde teamorder 'Multi21', waardoor hij Mark Webber een zege door de neus boorde. Ik vond het een smerige actie en dat terwijl ik met Michael Schumacher als jeugdidool toch wel wat gewend was. Het was een smerige actie die echter wél aantoonde dat alleen de overwinning voor hem telt.

Naast de baan kan Sebastian Vettel een frisse verschijning zijn, de lach heeft hij immers niet zelden aan zijn kont hangen, maar van de coureur Vettel ben ik nooit fan geweest. Niet vanaf het moment dat hij met Red Bull de zeges aan elkaar ging rijgen althans. En toch, na het zien van de eerste helft van het seizoen 2019, kan ik alleen maar hopen op een Multi21-achtige actie van de man uit Heppenheim, of in ieder geval íéts waaruit blijkt dat hij nog iets om de sport geeft, dat het vuur nog in hem brandt.

Op dit moment rijdt Vettel namelijk compleet onverschillig in de rondte. Ja, het siert hem dat hij zijn excuses aanbiedt aan Max Verstappen nadat hij hem van de baan kegelde, maar aan de andere kant tekent het ook de gelaten Vettel van nu. Hij strijdt nauwelijks meer voor zijn gelijk, niet meer op de baan, en zeker ook niet meer naast de baan. De arrogantie om tegen beter weten je eigen gelijk te blijven prediken, ontbreekt. En juist dat soort arrogantie maakte hem tot de viervoudig wereldkampioen die hij ooit was.

Natuurlijk, types als Max Verstappen, Charles Leclerc en Lando Norris staan klaar om het commando van de 'oudjes' over te nemen, maar hoe mooi zou het zijn als we voor die tijd nog een strijd der generaties krijgen? In dat geval hebben we Vettel als viervoudig wereldkampioen nodig om samen met Hamilton dat front te vormen tegen de oprukkende jeugd.

Vaak wordt de kwaliteit van het Formule 1-veld gespiegeld aan de hoeveelheid wereldkampioenen op de grid. Anno 2019 zijn dat er 'maar' drie, waarvan er één ook nog eens in het middenveld voor Alfa Romeo rijdt. Zonder Kimi Raikkonen en zonder Vettel in de absolute kop van het veld, moet Hamilton in zijn eentje de waarde van een Formule 1-wereldtitel verdedigen.

Kortom, de Formule 1 heeft Sebastian Vettel vooraan nodig, dus als iemand zich iets herinnert over waar en wanneer hij de wereldkampioen Sebastian Vettel voor het laatst zag, laat het ons weten. Misschien kan hij nog teruggevonden worden en misschien kan hij dan ooit weer een waardige rol van betekenis spelen op de Formule 1-grid.

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken