Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Optimistisch McLaren houdt slag om de arm in jacht op Red Bull

Voor McLaren was 2023 een fijne opsteker. Het team begon dramatisch aan het seizoen, maar keerde het tij met een grote update. Teambaas Andrea Stella ziet de toekomst positief in en houdt tegelijkertijd een slag om de arm.

Stella Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De comeback van McLaren in 2023 was zeer bijzonder te noemen. Het team uit Woking temperde de verwachtingen aan het begin van het seizoen en richtte al haar pijlen op een grote update gedurende het jaar. Het plan zou geweldig uitpakken.

Waar Lando Norris en Oscar Piastri in eerste instantie moeite hadden om Q1 te ontstijgen, waren ze vanaf de Grand Prix van Groot-Brittannië veelal de grootste uitdager van de ongenaakbare Max Verstappen. Norris en Piastri zouden in totaal negen podiumplaatsen pakken, waardoor McLaren op de vierde plaats eindigde in het constructeurskampioenschap. Teambaas Andrea Stella stelt tegenover onder meer RacingNews365 dat McLaren dat momentum vast moet houden als ze sterk aan het nieuwe seizoen willen beginnen. De Italiaan geeft verder weinig prijs over de nieuwe bolide.

"Wat ik over de ontwikkeling van de auto kan zeggen, is dat we de koers van vorig jaar vast konden houden", vertelt Stella. "Dat leidde tot de upgrades in Oostenrijk en Singapore. Aan het einde van het seizoen en in de winter hebben we op de achtergrond hard gewerkt om de stijgende lijn vast te houden. Ik durf te zeggen dat we daar in geslaagd zijn als er gekeken wordt naar de aerodynamische ontwikkeling. Ook zouden we een aantal stappen moeten zetten op het gebied van vering en de interactie met de banden."

McLaren kijkt naar rivalen

Stella houdt wel een slag om de arm. De teambaas weet niet hoe de pikorde eruit gaat zien en verklaart dat het vooral van de andere teams afhangt. "Of onze ontwikkeling genoeg is om weer zo competitief te zijn, hangt af van wat de concurrenten hebben gedaan. In dit stadium ben ik optimistisch als ik kijk naar de middelen en wat we hebben gedaan. Tegelijkertijd zie ik dat er nog meer in het vat zit. We willen aan het begin van het seizoen al wat upgrades brengen om onze ontwikkelingskoers te behouden. We zijn ons er erg van bewust dat de concurrentie een grote stap zal zetten."

Of McLaren Red Bull kan uitdagen? Stella twijfelt. "Ik verwacht dat Red Bull een grote stap zet, zeker omdat ze hun auto bijna niet hebben ontwikkeld in 2023. De jacht op overwinningen zal een grote verbetering in prestaties vergen."

Praat mee!

Viaplay
x
Vasseur Ferrari-teambaas zeer positief: "Dan kunnen we elk weekend met Red Bull vechten"