Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Optimistische Hamilton zint op succes in Canada: "Mijn vechtersmentaliteit is er!"

Het was een beetje een vreemde start van het weekend in Montréal. Beide vrije trainingen vielen deels in het water, maar Lewis Hamilton haalt daar juist vertrouwen uit. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen kunnen de omstandigheden helpen in een goed resultaat voor Mercedes.

Hamilton FP1 Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Lewis Hamilton begon het weekend in Montréal met een vierde plaats in de eerste vrije training en zevende plaats in de tweede vrije training. Al geven die tijden niet helemaal het eerlijke verhaal weer. Slechts op bepaalde momenten konden de coureurs op slicks naar buiten, waardoor er een enorme mix in de tijdenlijsten te zien is.

Desondanks houdt Hamilton een goed gevoel over aan de vrijdag in Canada. Zeker gezien het feit dat de rest van het weekend waarschijnlijk met dezelfde omstandigheden verreden zal worden. Voor de camera van F1TV vertelt de zevenvoudig wereldkampioen over zijn dag: "Het voelde heel goed. Ik bleef tegen het team zeggen, laat me naar buiten, want ik wilde zoveel mogelijk gebruik maken van de tijd op de baan."

Hamilton doelt daarmee op de omstandigheden, maar ook op hoe de baan zich ontwikkelt: "De omstandigheden maakte me niet zoveel uit. Dit is een baan waar je momentum op moet bouwen en daarvoor heb je zoveel mogelijk tijd nodig op de baan zelf. Daarbij kun je dan ook de omstandigheden beter leren, zeker gezien het feit dat er nieuw asfalt ligt en ze bepaalde uitloopstroken hebben aangepast. Maar over het algemeen was het een zeer goede eerste dag voor ons, ik heb er oprecht van genoten."

Kansen voor Mercedes

Ondanks dat de Formule 1 momenteel in Noord-Amerika verblijft, voelde de vrijdag in Montréal een beetje als thuiskomen voor Hamilton: "Dit circuit is fantastisch, een van de beste op de kalender. Vandaag was een beetje een zomerdag in Engeland. Beginnen met zon, dan weer regen, vervolgens weer zon en hitte en dan wéér regen."

Eerder dit seizoen werd wel duidelijk dat Mercedes, in het droog, nog te kort komt om met de kop van het veld mee te strijden. Kan daar in Canada verandering in komen, zeker gezien de weersvoorspellingen? Hamilton is positief: "Het voelt nog een beetje te vroeg om daar iets over te zeggen, maar mijn vechtersmentaliteit is er!"

"Ik voel me erg vertrouwd in deze omstandigheden, alleen weten we pas op de zaterdag hoe alles er uit ziet. Dat is meestal ook een andere dag voor ons, maar over het algemeen voelde ik me zowel in de droge, als in de natte omstandigheden erg goed. Ik heb zo'n gevoel dat we er dichterbij zitten deze week."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen