© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Optimistische Max Verstappen: 'We kunnen veel winnen in de race'

12 apr. 2018 09:54 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen is volledig overtuigd van de racepace van zijn RB14. De Nederlander stelt dat de auto zo goed is dat hij er van achteraan het veld mee naar voren zou kunnen rijden.

Max Verstappen overtuigd van goede racepace RB14

Max Verstappen ziet het Chinese Grand Prix weekend vol vertrouwen tegemoet. De RB14 is bloedsnel. Misschien niet zozeer in de kwalificatie, maar wel in de race: "We weten dat we het op topsnelheid verliezen in de kwalificatie, maar tijdens de race zit ik vol vertrouwen in de auto", zo stelde Max Verstappen in China tijdens de persconferentie.

Max Verstappen denkt dat de auto zó goed is, dat wanneer hij achteraan zou moeten starten er nog niks verloren is: "Je kan met deze auto van achter op de grid starten en toch naar het podium rijden. Er valt veel te winnen met de RB14."

Vorig jaar had Max Verstappen een inhaalrace nodig, nadat hij door een ongelukkig getimede kwalificatie vanuit de achterhoede moest starten. Hij reed van de zestiende plek bij de start naar het podium. Daar haalt hij nu echter geen inspiratie meer uit met het oog op komend weekeinde.

"Dat was een unieke situatie. We startten die race op regenbanden en dan is het sowieso al wat makkelijker om naar voren te rijden als je het goede gevoel hebt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen