Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Optimistische Max Verstappen: 'We kunnen veel winnen in de race'

Max Verstappen is volledig overtuigd van de racepace van zijn RB14. De Nederlander stelt dat de auto zo goed is dat hij er van achteraan het veld mee naar voren zou kunnen rijden.

Max Verstappen ziet het Chinese Grand Prix weekend vol vertrouwen tegemoet. De RB14 is bloedsnel. Misschien niet zozeer in de kwalificatie, maar wel in de race: "We weten dat we het op topsnelheid verliezen in de kwalificatie, maar tijdens de race zit ik vol vertrouwen in de auto" , zo stelde Max Verstappen in China tijdens de persconferentie. Max Verstappen denkt dat de auto zó goed is, dat wanneer hij achteraan zou moeten starten er nog niks verloren is: "Je kan met deze auto van achter op de grid starten en toch naar het podium rijden. Er valt veel te winnen met de RB14."

Vorig jaar had Max Verstappen een inhaalrace nodig, nadat hij door een ongelukkig getimede kwalificatie vanuit de achterhoede moest starten. Hij reed van de zestiende plek bij de start naar het podium. Daar haalt hij nu echter geen inspiratie meer uit met het oog op komend weekeinde. "Dat was een unieke situatie. We startten die race op regenbanden en dan is het sowieso al wat makkelijker om naar voren te rijden als je het goede gevoel hebt."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"