Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Optimistische Norris geeft duidelijke waarschuwing af aan Verstappen en Red Bull

Lando Norris kwam in de eindfase tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna nét tekort om Max Verstappen van de zege af te houden. Toch stemt de snelheid van McLaren de Brit optimistisch.

Norris podium Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Geen tweede overwinning op een rij voor Lando Norris. Ondanks een indrukwekkende inhaalslag ten opzichte van Max Verstappen, moest de Brit dit keer genoegen nemen met een tweede plaats. Toch is Norris tevreden met zijn tweede plaats, zeker gezien de snelheid die hij en McLaren lieten zien in Imola.

"Ik zat te hopen op nog één rondje," zo vertelt Norris, met een grote glimlach, tegenover onder meer RacingNews365. "Ik hoopte dat iemand dat tegen mij zou zeggen! Maar goed, ik heb alles gegeven wat ik had om in de buurt te komen en een kans te krijgen."

Toch lukte het Norris niet om aan te vallen bij de Nederlander. Dat lag volgens Norris vooral aan de vuile lucht: "Zodra je binnen die twee seconden komt, verlies je zoveel downforce en grip, dat je banden oververhit beginnen te raken. Dus ik had best veel moeite in de laatste rondjes, maar toen ik eenmaal doorhad wat ik moest doen, kwam ik alsnog extreem dichtbij. Eén extra rondje en dan had ik hem in de verdediging kunnen duwen in bocht 1, maar dat kwam helaas net te laat. Het is wat het is."

Norris komt terug op eerdere uitspraak

Eerder dit weekend gaf Lando Norris toe dat hij niet verwachtte competitief te zijn. Volgens de Brit zou McLaren zelfs het derde team zijn, achter Red Bull en Ferrari. Op de vraag of hij daar op terug wil komen, antwoordt Norris met Britse humor: "Misschien wel het vijfde of zesde team..."

"Het ligt aan de manier van rijden. Het zit allemaal zo dicht bij elkaar. In de kwalificatie had ik er wel voor gestaan, als Max die slipstream niet had gehad. En zonder de penalty van Oscar (Piastri), hadden we de volledige eerste startrij voor onszelf gehad," zo vertelt Norris.

De meegebrachte updates van McLaren uit Miami lijken haar vruchten te hebben afgeworpen. Op de vraag of hij vanaf nu bij elke race met Verstappen kan vechten, geeft Norris een kleine waarschuwing af: "Ik hoop van wel. Er is geen reden om het te ontkennen. We hebben nu een tweede, eerste en tweede plaats achter elkaar."

"Ik denk dat we momenteel alles uit de auto halen wat er in zit, al denk ik dat we nog net niet helemaal bij Red Bull zitten. Ook vandaag laten ze zien op bepaalde vlakken nog iets beter te zijn, maar we komen in de buurt. Er gaan zeker nog een paar circuits komen waar wij sterk kunnen zijn. En als we de ontwikkeling kunnen doortrekken, zoals we de afgelopen tijd hebben gedaan, dan weet ik zeker dat we met ze kunnen gaan vechten in veel races," zo sluit Norris af. 

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen