Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Guenther Steiner

Opvallende F1-wijziging voorgesteld: "Een raar idee"

Moet de puntenverdeling in de Formule 1 aangepast worden, zodat meer coureurs punten kunnen pakken tijdens een Grand Prix? Niet als het aan Haas-teambaas Guenther Steiner ligt.

Steiner Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens een Grand Prix pakken nu de eerste tien coureurs punten. Rond plek 9, 10, 11 is het wel altijd een felle strijd om de punten. Voor de coureurs in het diepe achterveld is de spanning al snel verdwenen. Door meer coureurs punten te laten pakken, kunnen gevechten achteraan de Formule 1-grid interessanter gemaakt worden. Toch?

Haas-teambaas Guenther Steiner is er nog niet van overtuigd. "Het is een raar idee. Soms denk ik dat het goed is; soms denk ik dat het geen goed ding is. Ik ben er besluiteloos over", zegt hij tegen The Athletic.

"Het wordt ook altijd besproken in de F1 Commission. Ik herinner me dat we van zes posities in de punten naar tien gingen, dat was al een grote stap. Het was de juiste stap, dus misschien zou deze stap ook wel goed zijn. Maar ik weet het niet. Soms zijn we een beetje te emotioneel over de goede oude tijd, dus misschien zal er iets veranderen in de komende vijf jaar."

Sprintraces zijn een blijvertje

Wat wel al veranderd is, is de introductie van sprintraces in de Formule 1, waardoor coureurs op een andere manier punten kunnen pakken. Steiner vindt dat de sprintraces een blijvertje zijn, ondanks dat er regelmatig kritisch over gesproken wordt. "Misschien moet het een beetje worden aangepast, maar ik denk dat het heel interessant is. Vanuit ons standpunt denk ik dat we het wat pittiger moeten maken om het misschien een beetje relevanter te maken... Want ik denk dat het beter is om te racen dan om een vrije training te houden."

"Nu zijn we gewend aan sprintraces. Wat is interessanter? Drie vrije trainingen of nog een kwalificatiesessie om te racen? Ik denk dat het antwoord vrij duidelijk moet zijn. Het is een race en de kwalificatiesessie. Dus ik denk dat we het een beetje moeten aanpassen."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Bahrein. Zal Verstappen wederom zegevieren in Bahrein? Als de Nederlander wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Lewis Hamilton verklaart mislukte kwalificatie: "Niet leuk om mee te rijden"