Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Circuit Zandvoort

Organisatie Dutch Grand Prix heeft begroting van 50 miljoen euro

Het organiseren van een Grand Prix is een dure grap, zo leert de geschiedenis. Voor de Nederlandse partijen die betrokken zijn bij de voorbereidingen geldt dit uiteraard ook. Een van de directeuren van de Dutch Grand Prix heeft bekendgemaakt dat voor de race een begroting van vijftig miljoen euro wordt aangehouden.

Verstappen Zandvoort 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De organisatie van de Dutch Grand Prix heeft voor de eerste race, die volgend jaar mei plaats moet vinden op Circuit Zandvoort, een begroting gemaakt van vijftig miljoen euro, zo vertelt Imre van Leeuwen in gesprek met BNR.

"Een Tour de France, die werkt ongeveer met een begroting van vijftien miljoen. De begroting waar wij nu mee werken, voor één jaar, is vijftig miljoen. In budget is dat al drie- à viermaal zoveel, maar qua toeschouwers valt het nog best mee. Honderdduizend mensen per dag is best flink, maar er zullen vast evenement zijn die groter zijn."

In het geval van een Formule 1-race moet er naar het grotere plaatje worden gekeken: "Maar als het qua economische spin-off bekijkt, dan is de Dutch Grand Prix misschien wel tien keer zo groot als een gemiddeld sportevenement. En qua wereldwijde exposure is het misschien wel duizend keer zo groot!"

De vijftig miljoen euro die begroot is voor de organisatie van één Grand Prix op Zandvoort moet uiteraard door de partijen zelf worden opgehoest. Naast alle kosten die de organisatie moet maken om de race te organiseren, brengt de FOM (Formula One Management) ook bepaalde kosten in rekening bij de Nederlandse organisatoren.

Luister hieronder naar de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes