Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Circuit Zandvoort

Organisatie Dutch Grand Prix loopt enorm voor op schema

Rondom de Grand Prix van Nederland, die volgend jaar mei op de Formule 1-kalender staat, rusten nog heel wat vragen. De onduidelijkheid is zelfs zo groot dat niet eens zeker lijkt te zijn of het überhaupt door kan gaan. Volgens de directeur van de Grand Prix is er geen reden tot paniek: de organisatie loopt zelfs enorm voor op schema.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Dutch GP-directeur Imre van Leeuwen heeft verkondigd dat Nederlandse Formule 1-fans zich geen zorgen hoeven te maken of de wedstrijd op Zandvoort al dan niet kan plaatsvinden. Hoewel de organisatie niet op tijd heeft kunnen beginnen met de werkzaamheden aan het circuit en daarnaast lang niet al het papierwerk op orde is gebracht, verloopt alles nog volgens plan.

"Als wij FOM (Formula One Management) mogen geloven, lopen wij enorm voor op schema. Dat is ons enige benchmark, dat is het enige referentiekader dat we hebben."

Hoeveel de organisatie precies voorloopt op schema, dat kan de directeur niet zeggen. Wel zijn de voorbereidingen voor de Grand Prix van Nederland volgens van Leeuwen "ongeveer op honderd procent," aangezien er op dit moment niet nog nieuwe dingen bij worden verzonnen voor het spektakel langs de kust. Het zit hem nu enkel in de uitvoering, aldus de directeur, te gast bij BNR-podcast The Road to Zandvoort.

Qua mijlpalen heeft de organisatie van de Dutch Grand Prix momenteel vooral de focus op de vergunningen die nodig zijn om de wedstrijd door te kunnen laten gaan. Van Leeuwen maakt daarbij wel een kleine kanttekening: "De werkzaamheden verschuiven wel een beetje, maar het is niet zo dat we nu alleen maar met vergunning bezig zijn en over drie maanden alleen maar met catering. Alles gebeurt nu parallel."

Luister hieronder naar de F1-podcast van RacingNews365, waarin Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren uitgebreid terugblikken op de Grand Prix van Japan.

1 reactie

    Special Hannah Schmitz: het meesterbrein achter het succes van Max Verstappen