Organisatie Formule 2 probeert orde te scheppen in complete chaos

11 jul. 2018 12:55 René Oudman 0 reacties
Om de sprong naar de Formule 1 niet al te groot te laten worden, besloot de organisatie van de Formule 2 om nieuwe, verbeterde bolides in te zetten voor dit seizoen. Het blijkt tot op heden echter een totale aanfluiting: de bijgeleverde software levert de nodige hoofdbrekens op.

Zo kan het zijn dat er in de afgelopen twee raceweekends, te weten in Oostenrijk en Groot-Brittannië, geen staande starts zijn geweest. In voorgaande weekends waren er behoorlijk veel problemen geweest met de koppeling – meermaals bleven er coureurs stilstaan nadat de startlichten waren gedoofd.

Na onderzoek blijkt dat sommige van de motoren, die door de organisatie worden gedistribueerd, te weinig koppel leveren als de coureur de koppeling loslaat. Daarom komt de wagen moeilijk – of zelfs niet – weg. Nieuw asfalt en zachtere banden zijn factoren die de situatie nog slechter maken: vandaar dat er veel coureurs problemen hadden op het circuit van Paul Ricard.

Aangezien de Formule 2 het raceweekend op de Hockenheimring overslaat, komen de coureurs weer in actie tijdens de Grand Prix van Hongarije (27 t/m 29 juli). Voor die tijd worden alle motoren gereviseerd, om nieuwe problematiek te voorkomen. De teams zullen in Hongarije waarschijnlijk extra baantijd krijgen, om de verbeterde motoren aan de tand te voelen.

In de Formule 2 rijdt één Nederlander: Nyck de Vries (23) heeft na zeven van de twaalf raceweekends 85 punten verzameld, goed voor een zevende plaats in het tussenklassement. De inwoner van Sneek behaalde één overwinning, ruim twee weken geleden tijdens de sprintrace in Frankrijk.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen