© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Organisatie GP Abu Dhabi niet bang voor vroegtijdige titelbeslissing

03 okt. 2018 07:30 René Oudman 0 reacties
Sinds de Grand Prix van Abu Dhabi op de kalender staat, zijn er negen races in de woestijnstaat gehouden. In zes van die gevallen deed het Yas Marina Circuit dienst als strijdtoneel tijdens het seizoensslot. Desondanks werd slechts driemaal het wereldkampioenschap beslist in de Verenigde Arabische Emiraten.

Sebastian Vettel (2010), Lewis Hamilton (2014) en Nico Rosberg (2016) werden wereldkampioen op het Yas Marina Circuit. In 2009, '15 en '17 was de Grand Prix van Abu Dhabi eveneens de laatste van het seizoen, maar in die jaren was de titelstrijd voortijdig beslist.

Datzelfde lijkt in 2018 te gaan gebeuren. Met nog vijf races voor de boeg, waarvan de laatste wederom op het Yas Marina Circuit zal worden gehouden, heeft kampioenschapsaanvoerder Lewis Hamilton liefst vijftig punten voorsprong op naaste rivaal Sebastian Vettel. Zelfs als de Brit in de komende twee races uitvalt, zal hij nog bovenaan staan in het klassement (omwille van overwinningen).

De organisatie van de Grand Prix van Abu Dhabi maakt zich echter nergens zorgen over. De toeschouwers komen toch wel, zo meent de baas van het circuit via het Emiraatse medium The National.

Al Tareq Al Ameri, zoals de beste man genaamd is, liet weten: “Het is tot dusver een interessant seizoen geweest en we zullen op het Yas Marina Circuit zeker een interessante race hebben. De eerste zestien Grands Prix van dit jaar zijn allen leuk geweest om naar te kijken. Er zijn twee teams die het aan kop van het veld tegen elkaar opnemen, iets wat we drie of vier jaar geleden niet hadden. Destijds waren de gaten tussen de teams veel groter dan dat nu het geval is. Mede daardoor denk ik dat de Grand Prix van Abu Dhabi een spectaculaire wordt.”

Het feit dat Hamilton inmiddels een grote voorsprong op Vettel heeft, hoort er volgens Al Ameri gewoonweg een beetje bij. “Tsja, dat is inherent aan het racen. Soms gaat het de ene kant op, en soms gaat het de andere kant op. In recente races hebben we gezien dat de ene rijder meer momentum heeft dan de andere, maar dat kan ook zo maar weer veranderen.”

In vergelijk met een jaar geleden heeft Al Ameri al meer kaarten verkocht dan dat in het begin van oktober 2017 het geval was. "De mensen komen heus wel", besluit de Arabier met een zekere toon.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen