Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Organisatie GP Nederland doet dringende oproep aan alle fans

Nadat er op zaterdag twee incidenten waren met fakkels die op Circuit Zandvoort werden gegooid, hoopt Sportief Directeur Jan Lammers dat de fans de fakkels op zondag thuislaten.

Verstappen Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool
We zagen het vorig jaar al tijdens de openingsronde van de Nederlandse Grand Prix en ook dit jaar hebben we al vele oranje fakkels ontstoken zien worden op de tribunes van Circuit Zandvoort. Vorig jaar moest er zelfs een brandje worden geblust die door zo'n fakkel was ontstaan.

Op zaterdag zagen we dit jaar twee incidenten met fakkels tijdens de kwalificatie voor de GP van Nederland. In Q2 moest de kwalificatie kortstondig worden stilgelegd omdat er een 'fan' een fakkel midden op het circuit had gegooid.

Deze fan werd snel opgespoord en door de beveiliging het circuit afgegooid en overgeleverd aan de politie. De man uit de gemeente Borne werd zaterdagavond laat weer vrijgelaten, maar is wel nog steeds een verdachte, zo meldt de politie aan ANP.

Het gaat bijna mis in Q3

In het derde deel van de kwalificatie ging het op het allesbeslissende moment bijna opnieuw mis. In de slotseconden van Q3, toen de snelste tien coureurs begonnen aan hun laatste ronden, gooide een andere 'fan' opnieuw een fakkel op het circuit in de eerste bocht.

Deze rolde echter naar beneden in de Tarzanbocht, waardoor er geen gevaar was en de rode vlag niet gezwaaid hoefde te worden. Als dat wel het geval was geweest, dan had niet Verstappen maar Leclerc de pole gepakt, want er was niet genoeg tijd meer geweest om de sessie opnieuw op gang te brengen. Het is niet duidelijk of deze fan ook opgespoord is.

Dringende oproep

Sportief Directeur Jan Lammers van de Nederlandse Grand Prix-organisatie verzoekt de Formule 1-fans in een videoboodschap in ieder geval dringend om de fakkels helemaal thuis te laten.

"Wat een geweldige dag hebben we achter de rug. Max Verstappen staat weer op de eerste startplek. Hij had eigenlijk op de derde plaats moeten staan, maar hij heeft het toch weer geflikt", klinkt hij opgetogen.

"We hebben echter ook andere dingen gezien", zo doelt hij op alle fakkelperikelen. "Voor morgen (zondag, red.) zou ik aan de échte oranjefans, autosportfans en Max Verstappen-fans willen vragen om de fakkels alsjeblieft thuis te laten. Maak er op een andere manier een mooi feest van."

De organisatie als geheel gaf de volgende verklaring. "Fakkels: wij willen het niet! Alle coureurs, Formula One Management, de FIA en de organisatie van de Dutch Grand Prix tolereren geen enkele fakkel, zoals Max Verstappen ook aangaf in zijn interview na de kwalificatie."

"Het gebruik ervan is niet toegestaan en zorgt voor zeer onveilige situaties op het circuit voor coureurs en de andere fans. De organisatie doet nogmaals een dringend beroep op het gezonde verstand van de duizenden fans, en waarschuwt dat het gebruik van fakkels niet getolereerd wordt. De dader die de fakkel afstak is door omstanders aangewezen, door security verwijderd en overgedragen aan de autoriteiten."

De boodschap van de Grand Prix-organisatie is dus heel duidelijk.

Ook interessant:

Dit maakt Verstappens pole op Zandvoort extra bijzonder

In deze speciale extra editie van de RacingNews365 F1-podcast bespreken host Joris Mosterdijk, F1-expert Ruud Dimmers en F1-journalist Aaron Deckers vanuit Zandvoort de zaterdag van Max Verstappen en collega's en blikken ze vooruit op de GP van Nederland op zondag.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde