Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Organisatie GP Rusland vreest niet voor afgelasten F1-race

De organisatoren van de Russische Grand Prix vrezen niet voor hun plekje op de Formule 1-kalender van 2020. Het Wada, het internationale anti-doping-instituut, heeft Rusland voor de duur van vier jaar verboden om grote internationale sportevenementen te hosten, maar de promotors van de Russische GP gaan ervan uit dat zij de dans kunnen ontspringen.

Sportend Rusland heeft zich de afgelopen jaren veelvuldig en in een groot aantal sportdisciplines schuldig gemaakt aan het gebruik van doping. Het Wada heeft daarom besloten dat Rusland voor de duur van vier jaar geen grote internationale sportevenementen mag organiseren en dat Russische sporters op grote internationale evenementen als WK's en Olympische Spelen niet onder de Russische vlag mogen opereren.

Hoewel de FIA door het Internationaal Olympisch Committee én het Wada erkent wordt en zich als zodanig zou moeten onderwerpen aan de aan Rusland opgelegde sancties, gaan de organisatoren van de GP van Rusland ervan uit dat de race in 2020 gewoon door kan gaan.

"Het contract voor het organiseren van de GP werd reeds in 2010 opgesteld, lang voordat het Wada dit onderzoek startte en het betreft een tot en met 2025 doorlopend contract. We gaan ervan uit dat de race gewoon verreden wordt in 2020 en nodigen dan ook iedereen uit om kaarten te kopen", aldus promotor Rosgonski. De FIA zelf waagt zich nog niet aan harde uitspraken, maar geeft aan de situatie 'nauwlettend in de gaten te houden'.

Kunnen Max Verstappen en Red Bull volgend jaar al een gooi doen naar de kroon van Lewis Hamilton? Die vraag komt uitgebreid aan bod in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, hieronder te beluisteren.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Australië