© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Organisatie USGP hoopt voor 2020 op andere plek F1-kalender

10 sep. 2018 16:20 René Oudman 0 reacties
De Amerikaanse Grand Prix wordt sinds 2012 gehouden op het Circuit of the Americas in Austin, Texas, en vormt sinds de terugkeer van de Mexicaanse ronde van het WK (2015) een back-to-back met de zuiderbuur. In de afgelopen drie edities én in die van dit jaar, huist de Amerikaanse GP vóór de Mexicaanse op de F1-kalender.

Daar komt volgend jaar verandering in. De Grand Prix van Mexico wordt in 2019 namelijk eerder verreden dan de Grand Prix van de Verenigde Staten. De organisatie van de laatstgenoemde race is daar allesbehalve blij mee.

De nieuwe datum waar de Amerikaanse GP het mee moet doen, in het eerste weekend van november, valt namelijk samen met een NASCAR-race op de Texas Motor Speedway. Ondanks dat het rijden van het ene naar het andere circuit ongeveer vier uur in beslag neemt, zijn organisaties van beide races bang dat er toeschouwers mis worden gelopen doordat beide evenementen tegelijkertijd plaatsvinden.

"We waren content met onze plek op de kalender, in oktober", laat organisator Bobby Epstein weten aan RACER. "Wij hopen in de toekomst weer een plaatsje in oktober te krijgen. Dat het deze keer niet het geval was, lag er volgens mij aan omdat Mexico had gevraagd om een wissel. Zij konden de Grand Prix anders niet organiseren."

Op de voorlopige Formule 1-kalender van 2019 staat de Mexicaanse Grand Prix gepland voor zondag 27 oktober, de Amerikaanse ronde wordt gehouden op 3 november.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen