Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Organisatie USGP hoopt voor 2020 op andere plek F1-kalender

De Amerikaanse Grand Prix wordt sinds 2012 gehouden op het Circuit of the Americas in Austin, Texas, en vormt sinds de terugkeer van de Mexicaanse ronde van het WK (2015) een back-to-back met de zuiderbuur. In de afgelopen drie edities én in die van dit jaar, huist de Amerikaanse GP vóór de Mexicaanse op de F1-kalender.

Daar komt volgend jaar verandering in. De Grand Prix van Mexico wordt in 2019 namelijk eerder verreden dan de Grand Prix van de Verenigde Staten. De organisatie van de laatstgenoemde race is daar allesbehalve blij mee.

De nieuwe datum waar de Amerikaanse GP het mee moet doen, in het eerste weekend van november, valt namelijk samen met een NASCAR-race op de Texas Motor Speedway. Ondanks dat het rijden van het ene naar het andere circuit ongeveer vier uur in beslag neemt, zijn organisaties van beide races bang dat er toeschouwers mis worden gelopen doordat beide evenementen tegelijkertijd plaatsvinden. "We waren content met onze plek op de kalender, in oktober", laat organisator Bobby Epstein weten aan RACER. "Wij hopen in de toekomst weer een plaatsje in oktober te krijgen. Dat het deze keer niet het geval was, lag er volgens mij aan omdat Mexico had gevraagd om een wissel. Zij konden de Grand Prix anders niet organiseren." Op de voorlopige Formule 1-kalender van 2019 staat de Mexicaanse Grand Prix gepland voor zondag 27 oktober, de Amerikaanse ronde wordt gehouden op 3 november.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'