Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Oud bekend probleem keert plotseling terug bij verbaasd Mercedes

Mercedes kampte in de Grand Prix van België met een oud bekend probleem, waar we de Formule 1-teams al een tijdje niet over hebben gehoord. Het gestuiter van de bolides.

Russell Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het gestuiter van de bolides was hét onderwerp toen de nieuwe reglementen werden geïntroduceerd in de Formule 1 in 2022. De auto's stuiterden door de nieuwe eigenschappen en het duurde even voordat het probleem was verholpen. Dit seizoen lijkt nauwelijks iemand nog last te hebben van het probleem.

Tot de Grand Prix van België, de laatste race voor de zomerstop in de Formule 1. Bij Mercedes keerde het probleem ineens weer terug, zo legt teambaas Toto Wolff na afloop van de ietwat tegenvallende race uit aan de aanwezige media, waaronder RacingNews365. "Ons grootste probleem was het stuiteren. De auto stuiterde letterlijk op alle rechte stukken!"

"Zelfs in Blanchimont moest Lewis (Hamilton, red.) van het gas af, terwijl je daar normaal gesproken makkelijk vol gas doorheen rijdt. Je stuitert op het rechte stuk, de banden oververhitten tijdens het remmen en daardoor kom je terecht in een vicieuze cirkel. Dat was de grootste valkuil van het weekend. Erg frustrerend, want nu beginnen we de zomerstop met dit probleem. We moeten gaan kijken naar de data."

Russell bevestigt stuiterprobleem

Zoals Wolff al zei, ondervond Hamilton problemen met het gestuiter. Ook Mercedes-teamgenoot George Russell ervoer een niet zo plezante rit op Spa-Francorchamps. "We kregen te maken met gigantisch veel gestuiter", zo bevestigt ook de teamgenoot van de zevenvoudig kampioen. Volgens Russell was Mercedes echter niet het enige team met dat probleem.

"Een aantal andere teams hadden hetzelfde probleem, maar misschien niet zo erg als bij ons het geval was. Dat neemt echter niet weg dat het jammer is. Dit is de koningsklasse van de autosport, maar toch heeft een groot deel van de teams last van stuiterende auto's. Hopelijk kan dit snel opgelost worden", aldus de Brit, die zesde werd in de race.

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live reacties na eerste pole Verstappen in Miami