Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Oud-F1-coureur: "Ferrari wedt op het verkeerde paard"

Carlos Sainz is er de afgelopen elf maanden als enige in geslaagd om Max Verstappen van een F1-zege af te houden. Desondanks moet de Spanjaard bij Ferrari plaatsmaken, ten faveure van Lewis Hamilton. Onterecht, vindt oud-coureur Christian Danner.

Sainz Leclerc Australia podium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de zege van Sergio Perez in de GP van Azerbeidzjan in april vorig jaar zijn er nog maar twee coureurs die daarna alle overwinningen deelden. De een is natuurlijk Max Verstappen, de ander is Carlos Sainz. De Ferrari-coureur won vorig jaar in Singapore en was ook de sterkste bij de laatste GP, die in Australië.

Des te opmerkelijker is het dat uitgerekend Sainz aan het einde van dit jaar het veld moet ruimen bij Ferrari ten faveure van Lewis Hamilton. En dan kreeg Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc ook nog eens een langdurig contract. De laatste zege van Hamilton dateert van Saoedi-Arabië 2021, terwijl Leclerc in Oostenrijk 2022 voor het laatst de hoogste trede beklom.

Oud-coureur Christian Danner zegt tegen Motorsport-Magazin dat Ferrari op het verkeerde paard heeft gewed. "Als ik, als de toekomstige nummer één-coureur, word weggeblazen door de ontslagen coureur, dan is dat moeilijk", doelt Danner op Leclerc die dus een langer contract tekende bij Ferrari, terwijl Sainz de laatste overwinningen pakte voor het Italiaanse team.

De Duitser Danner reed tussen 1985 en 1989 36 races in de Formule 1 en kijkt met plezier naar de prestaties van de Spanjaard. "Sainz benadert het racen met een toewijding, een plezier en een agressiviteit waar ik echt van hou! Het vereist ook een sterke houding: 'Nu ben ik het en niemand anders'. Dat zie je niet alleen in zijn ogen, maar ook in elke bocht als hij aan het racen is."

Sainz won dus de laatste race in Australië, wat de situatie bij Ferrari alleen maar opmerkelijker maakt, ziet Danner. "Sainz moet toch denken: 'Ten eerste heb je de verkeerde coureur gecontracteerd voor volgend jaar. Hamilton rijdt ver terug in het veld. Ik ben veel beter'. Ten tweede, als je Hamilton wilt, heb je de verkeerde coureur gehouden, want ik ben sneller'", doelt Danner op Leclerc die moet toezien dat niet hij maar Sainz races wint voor Ferrari.

De contractverlenging van Leclerc is volgens Danner vooral een politiek spel. Hij wijst echter ook naar Fred Vasseur. Danner vindt dat de Ferrari-teambaas te snel de keuze heeft gemaakt om Sainz af te serveren. "Hij had iets langer moeten wachten. Er was geen noodzaak. Eén ding is duidelijk: Sainz in deze vorm - als hij Leclerc zo onder controle heeft - dan kun je zeggen dat Fred Vasseur zijn beslissing misschien te vroeg heeft genomen."

Ook interessant:

De Grand Prix van Australië verliep niet succesvol voor Red Bull, maar komend weekend volgt er een nieuwe kans in Japan. Max Verstappen zal erop gebrand zijn om revanche te nemen, net als vorig jaar.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training