Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Oud-coureur niet verrast door falend Ferrari: "Maar coureurs beter dan bij Red Bull"

Geen positieve woorden voor Ferrari van oud-coureur Eddie Irvine. Zijn voormalig werkgever heeft het lastig, volgens hem logisch. Het duurt volgens Irvine namelijk altijd even voordat je verbetering ziet na een reorganisatie.

Leclerc Sainz Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In gesprek met Gazzetta Dello Sport vertelt Eddie Irvine openhartig dat hij de, matige, prestaties van Ferrari dit jaar wel verwacht had. "Je kan niet de structuur van een team helemaal veranderen en dan gelijk vooruitgang boeken. Het is net alsof je een boom gaat kappen. Als je deze daarna weer groter en sterker wil laten terugkomen, heb je daar tijd voor nodig."

De voormalig Formule 1-coureur twijfelt of het Italiaanse team hiermee de juiste weg is ingeslagen. "Maar wanneer je eenmaal hebt gekozen, moet je de plant ook laten groeien. Maar ik denk niet dat Ferrari de komende twee of drie jaar vooraan erbij kan staan."

"Als je niet wint, klaag je altijd"

Harde woorden van Irvine, die met Ferrari vier Grand Prix-overwinningen op zijn naam heeft staan. Hij is positiever over de twee huidige coureurs. "Ze vormen een goed team. Charles Leclerc heeft meer talent, maar Carlos Sainz is een ongekende nummer twee, en samen vormen ze een beter duo dan dat Red Bull heeft."

"Hebben ze de neiging om te veel te klagen? Tja, maar als je niet wint klaag je altijd. Dat is menselijk en het maakt deel uit van hun takenpakket om telkens om meer te vragen. Als ze niet winnen is het goed om te pushen en problemen op te lossen."

De coureurs zijn dan ook niet de oorzaak van het uitblijven van succes volgens Irvine. "Zij zelf zijn het probleem niet. Leclerc kwalificeert altijd heel sterk, maar maakt te veel fouten in de race. Maar wanneer je zo hard pusht kom je automatisch in een situatie waar het onmogelijk is om géén fouten te maken."

Irvine durft tot slot nog geen uitspraak te doen over de relatief nieuwe teambaas Fred Vasseur: "Hij heeft zeker twee jaar nodig. Je kan na enkele maanden hier nog niets over zeggen."

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

57 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team