Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Australië 2020

Oud-F1-baas Ecclestone kraakt handelswijze F1 en FIA omtrent afgelasting

Het was een trieste vertoning in Melbourne afgelopen donderdag en vrijdag. Oud-F1-baas Bernie Ecclestone zag met lede ogen aan hoe de nieuwe eindverantwoordelijken van de Formule 1 omgingen met de situatie in Australië.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd er ergens in een hotel in Melbourne hevig gediscussieerd over het wel of niet doorgaan van het Formule 1-raceweekend in Australië. Na lang wikken en wegen werd er besloten dat er een streep ging door de Australische Grand Prix, maar voor die beslissing hadden de betrokken partijen wel erg veel tijd nodig.

De F1-organisatie en alle andere betrokken partijen kregen dan ook veel commentaar op hun handelen. Ook Bernie Ecclestone, de voormalig Formule 1-baas, vond de manier waarop de afgelasting tot stand kwam maar niks. De 89-jarige Brit kan zich wel vinden in al het commentaar op de betrokken partijen, zo vertelt hij tegenover Auto Bild.

"Het probleem was dat ze te lang niets gedaan hebben", zo klinkt het verwijt van Ecclestone, die wel denkt te weten waarom het zo lang heeft moeten duren. "Het hangt er vanaf wie er uiteindelijk voor de officiële afgelasting zorgt. Welke partij dat dan ook is die de knoop doorhakt, die moet de verantwoordelijkheid dragen, ook wat betreft de financiën", zo legt hij de vinger op de zere plek.

"Blijkbaar was niemand lange tijd bereid om dat te doen", aldus Ecclestone, die sinds 2017 Formule 1-baas af is.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"