Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Oud F1-coureur beseft: "Red Bull wees een potentiële F1-kampioen de deur"

Volgens Jaime Alguersuari, van 2009 tot en met 2011 Toro Rosso-coureur, heeft Red Bull een potentiële kampioen de deur gewezen.

Jaime Alguersuari heeft het daarbij niet over zichzelf, maar over zijn toenmalige teamgenoot bij Toro Rosso: Sebastien Buemi. Het duo reed van 2009 tot en met 2011 samen voor het Red Bull-zusterteam, maar moest in aanloop naar 2012 het team verlaten om plaats te maken voor twee nieuwe namen: Daniel Ricciardo en Jean Eric Vergne. Volgens Alguersuari een fout, want Buemi was een kampioen in wording. Die gedachte deelt hij op zijn eigen social media. "Deze ochtend zat ik aan het ontbijt en realiseerde ik me dat we 11 jaar geleden de deur werden gewezen bij Red Bull. Ons werd verteld dat we geen winnaars waren."

Red Bull-wereldtitels

In die periode was het Sebastian Vettel die bij het grote Red Bull-team de titels aaneen reeg, maar volgens Alguersuari had dat net zo goed Buemi kunnen zijn. "Laten we mij even vergeten. Toen ik deze ochtend echter aan mijn koffie lurkte, besefte ik dat mijn voormalig teamgenoot Buemi maar blijft winnen en trofeeën aan zijn kast blijft toevoegen." "Ik was even vergeten hoeveel wereldtitels hij al heeft en ik ben niet alleen blij voor hem en trots op hem, maar ik realiseerde me ook hoeveel titels hij potentieel had kunnen winnen bij Red Bull in de Formule 1. Veroordeel me alsjeblieft niet, maar zo sta ik er in, gebaseerd op de statistieken. Ik zal het maar niet over mijn eigen mogelijke performance hebben. Daar is echter ook al het nodige over gezegd." Buemi won sinds zijn vertrek uit de Formule 1 onder meer drie wereldtitels in het World Endurance Championship, vier maal Le Mans en een Formule E-titel. Overigens is hij vandaag de dag ook Red Bull-ontwikkelingscoureur en werkt hij soms testdagen af voor het team.

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"