Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Oud F1-coureur he-le-maal klaar met klikkende coureurs: "Dat ze maar gewoon eens gas geven"

Voormalig Formule 1-coureur Hans Joachim Stuck, tegenwoordig Formule E-steward, is helemaal klaar met coureurs die over de boordradio klikken over track limits van anderen.

De Duitse voormalig Formule 1-coureur Hans Joachim Stuck was te gast bij ServusTV en daar ging hij in op enkele thema's die op dit moment spelen in de Formule 1. Als het gaat over de vraag of de Formule 1 teveel wordt opgehangen aan regels, waardoor het pure racen ondersneeuwt, geeft Stuck aan dat enkele coureurs zich daar evengoed schuldig aan maken. "Wat ik niet begrijp is dat vandaag de dag verschillende coureurs andere coureurs erbij lappen als ze track limits overschrijden. Ik zal geen namen noemen, maar dat kan iedereen gebeuren. Ga dan niet meteen van 'ja maar hij dit, ja maar hij dat...'. Dat is je reinste geklier."

Stuck hekelt ook strafcultuur

"Laat ze maar eens gewoon gas geven", zo vervolgt Stuck, die ook tijdstraffen voor touches verfoeit. "In Mexico worden er ook weer straffen van 5 en 10 seconden uitgedeeld. Het zijn race-incidenten, we kunnen prima zonder dat soort straffen." Wat Stuck betreft worden de coureurs geacht veel te lief te zijn voor elkaar: "Ze hoeven toch geen koffie te drinken samen? Ze gaan de strijd met elkaar aan, dus laat die strijd ook een strijd zijn", zo besloot de meervoudig 24 uur van Le Mans-winnaar die als Formule E-steward weet waar hij over praat.

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten