Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Oud F1-coureur he-le-maal klaar met klikkende coureurs: "Dat ze maar gewoon eens gas geven"

Voormalig Formule 1-coureur Hans Joachim Stuck, tegenwoordig Formule E-steward, is helemaal klaar met coureurs die over de boordradio klikken over track limits van anderen.

Start Mexico 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

De Duitse voormalig Formule 1-coureur Hans Joachim Stuck was te gast bij ServusTV en daar ging hij in op enkele thema's die op dit moment spelen in de Formule 1. Als het gaat over de vraag of de Formule 1 teveel wordt opgehangen aan regels, waardoor het pure racen ondersneeuwt, geeft Stuck aan dat enkele coureurs zich daar evengoed schuldig aan maken.

"Wat ik niet begrijp is dat vandaag de dag verschillende coureurs andere coureurs erbij lappen als ze track limits overschrijden. Ik zal geen namen noemen, maar dat kan iedereen gebeuren. Ga dan niet meteen van 'ja maar hij dit, ja maar hij dat...'. Dat is je reinste geklier."

Stuck hekelt ook strafcultuur

"Laat ze maar eens gewoon gas geven", zo vervolgt Stuck, die ook tijdstraffen voor touches verfoeit. "In Mexico worden er ook weer straffen van 5 en 10 seconden uitgedeeld. Het zijn race-incidenten, we kunnen prima zonder dat soort straffen."

Wat Stuck betreft worden de coureurs geacht veel te lief te zijn voor elkaar: "Ze hoeven toch geen koffie te drinken samen? Ze gaan de strijd met elkaar aan, dus laat die strijd ook een strijd zijn", zo besloot de meervoudig 24 uur van Le Mans-winnaar die als Formule E-steward weet waar hij over praat.

Ook interessant:

Zet deze coureur naast Verstappen en je hebt het ideale Formule 1-team

Red Bull was in gesprek met Norris. Wat voor een team zou dat opleveren? Coronel weet het: 'Het ideale F1-team!'. Maar of het zo verstandig zou zijn voor de Brit...

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

49 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"