Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andretti Formula Racing

Oud F1-teambaas in gesprek met Andretti: "Zou ze graag helpen"

Oud-teambaas van Aston Martin en Alpine, Otmar Szafnauer, heeft er wel oren naar om bij Andretti aan de slag te gaan, als het team zijn intrede doet in de Formule 1.

Otmar Szafnauer
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De FIA heeft inmiddels goedkeuring gegeven aan Andretti om toe te treden tot de wereld van de Formule 1, maar het is nog lang niet zeker dat het Amerikaanse team daadwerkelijk op de F1-grid komt te staan. Toch is teameigenaar Michael Andretti al druk bezig om mensen aan te trekken als ook de teams en het F1-management akkoord gaan met de komst van het elfde team. Zo is Otmar Szafnauer een van de mensen met wie Andretti spreekt.

"Ik heb wat gesprekken gehad met Michael Andretti, hij had me al gebeld voordat ik naar Alpine ging. En ik heb hem verteld dat ik hem graag zou helpen", zo zegt Szafnauer in gesprek met Motorsport Magazine. "Ze moeten eerst de toelating tot de Formule 1 voor elkaar krijgen, want hoe kan ik hem helpen zonder toelating? Als ze worden geaccepteerd, kan ik bespreken hoe ik erbij betrokken kan worden, ze op weg kan helpen en in beweging kan krijgen. En wat ik weet uit de begintijd van BAR, is dat je niet vanaf nul kunt beginnen, 900 mensen aannemen en verwachten dat je dat binnen een jaar voor elkaar krijgt. Er zijn niet genoeg goede mensen van wie het contract afloopt. Dat is gewoon niet mogelijk", zo zegt Szafnauer.

'Wil graag doorgaan'

Ook al heeft de Roemeen de afgelopen jaren de nodige tegenslagen heeft gekend met zijn vertrek bij Aston Martin en Alpine, hij zit nog steeds vol vuur om aan de slag te gaan. "Ik wil graag doorgaan, maar het moet in een positie zijn waar mijn ervaring en vaardigheden goed gebruikt kunnen worden. Ik denk dat ik nog vijf tot zeven jaar in me heb", zo vertelt de 59-jarige Szafnauer. "Misschien heb ik een te hoge dunk van mezelf, maar ik geloof er nog steeds in dat ik de vaardigheden heb om een goed team samen te stellen dat competitief kan zijn in de Formule 1. Dus dat is wat ik wil doen."

"Op dit moment heb ik er zin in, maar ik wacht mijn tijd af. Ik kan niet nu meedoen door de bepalingen (in mijn contract bij Alpine, red.). Hopelijk kan ik binnenkort, (in 2024, red.), weer terugkeren in de sport. Het probleem is alleen dat ik een beetje ongeduldig ben", zo sluit Szafnauer af.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"