Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Oud Ferrari-coureur kraakt Ferrari en vooral Binotto: "Onvergeeflijk"

Voormalig Ferrari-coureur Rene Arnoux heeft gedurende 2022 meer dan eens hoofdschuddend naar de prestaties van Ferrari gekeken. Als het gaat over de fouten die de Scuderia maakte, noemt hij deze 'onvergeeflijk'.

Leclerc pitstop Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Ferrari leek na de eerste paar Formule 1 Grands Prix van 2022 jacht te kunnen maken op de wereldtitel, maar race na race verloor men meer terrein op Red Bull en met name op Max Verstappen. Niet zelden lag menselijk falen daar aan ten grondslag, tot grote frustratie van Rene Arnoux.

"Het is heel spijtig dat ik op enig moment een competitief Ferrari zag, maar dat men er toch in geslaagd is het kampioenschap in rook op te laten gaan", zo roept de voormalig coureur van de Scuderia in gesprek met La Gazzetta dello Sport. "Het is waar dat ze te maken hadden met betrouwbaarheidsproblemen, maar op andere momenten leek het wel of men met opzet races verloor."

"De fouten die zijn gemaakt, zijn onvergeeflijk", vervolgt de Fransman, die ook teambaas Mattia Binotto een flinke veeg uit de pan geeft. "Ik ben nooit fan van hem geweest. Het is iemand die altijd roept dat het volgend jaar beter zal gaan, maar eigenlijk verdiende hij die positie niet. Ik had hem jaren geleden al de laan uit gestuurd. Dat gedrag kan niet getolereerd worden als je aan het hoofd staat van het mooiste team ter wereld."

Volgens Arnoux past een houding als die van bijvoorbeeld Jean Todt veel beter: "Die was blij of niet blij, maar hij zou nooit genoegen nemen met 'volgend jaar beter'. Maar types zoals Todt en ook Ron Dennis bijvoorbeeld zijn er niet veel."

Gaat Ferrari er met de komst van Fred Vasseur dan op vooruit? Arnoux moet een weloverwogen antwoord schuldig blijven: "Daarvoor ken ik hem niet goed genoeg", aldus Arnoux, die Vasseur aanraadt de bezem door het team te halen: "Hopelijk kan hij het team naar een hoger niveau tillen. Er zijn dit jaar veel strategische fouten gemaakt en op dat gebied moet schoon schip worden gemaakt. Ik denk dat hij er verstandig aan doet iedereen de laan uit te sturen en mensen aan te stellen die wél in staat zijn dat werk te doen."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez