Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Bernie Ecclestone

Oud-Formule 1-baas ziet niks in nieuwe Formule 1-regels

De Formule 1 heeft na jaren van kritiek over een gebrek aan spanning tijdens de races eindelijk besloten de regels om te gooien. Voor 2021 is een pakket van veranderingen ontworpen met onder andere nieuwe auto's die elkaar makkelijker moeten kunnen inhalen. Bernie Ecclestone ziet hier weinig nut in: inhalen stelt niets voor als de wedstrijd niet spannend eindigt.

Bernie Ecclestone, het ex-hoofd van de Formule 1, heeft op 89-jarige leeftijd nog altijd even controversiële meningen over de sport die hij heeft grootgebracht. De Britse miljardair vertelt in de Beyond the Grid-podcast weinig te voelen voor de verscheidene ingrijpende veranderingen die voor 2021 op de planning staan.

In de ogen van Ecclestone zal de Formule 1 voor fans niet interessanter worden om te volgen wanneer er meer inhaalacties komen tijdens de races. De Brit legt uit dat de discipline juist het element van onvoorspelbaarheid terug moet krijgen.

"Ik heb altijd gezegd dat de race beslist moet worden in de laatste bocht van de laatste ronde. Mensen zijn lyrisch over de afgelopen wedstrijd in Brazilië, maar dat was eigenlijk helemaal geen goede race. Het laatste kwartier was fantastisch, omdat niemand wist wie er ging winnen. Dat is wat mensen willen", stelt Ecclestone.

"Een spannende race heeft niet veel inhaalacties nodig", legt de Brit uit. "Wat je nodig hebt, is een natte race. Het zou geweldig zijn als het iedere wedstrijd regende", aldus Ecclestone, die tegen het einde van zijn heerschappij meermaals pleitte voor het invoeren van kunstmatige regenraces, door sproeiers langs de baan te plaatsen en deze in te schakelen. "Het had denk ik wel gewerkt", bekent de oud-teambaas van Brabham.

Het Formule 1-seizoen is dan voorbij, wij zijn er nog niet over uitgesproken. Beluister hier de nieuwste podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel samen met F1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel het jaar onder de loep nemen.

6 reacties

    Breaking Nederlandse Dakar-coureur Edwin Straver overleden