Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Oud-Formule 1-coureur trekt commitment Honda aan Red Bull in twijfel

Voormalig Formule 1-coureur Jolyon Palmer vraagt zich af of Honda echt alles op alles gaat zetten om Red Bull volgend jaar zo goed mogelijk te laten presteren. Nadat de motorleverancier bekendmaakte dat het de sport gaat verlaten, is het maar de vraag hoe gecommitteerd Honda volgend jaar nog zal zijn aan het Formule 1-project, denkt hij.

Albon Honda Red Bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Honda mag dan wel de Formule 1 verlaten in 2022: toch hoeft Red Bull niet bang te zijn dat Honda zich minder zal inzetten om het best mogelijke te presteren. Dat zei Honda zelf toen het bekendmaakte de Formule 1 de rug toe te keren over anderhalf jaar. Ook vertelden de Japanners dat zei een compleet nieuwe motor gingen ontwerpen voor het Oostenrijkse team, waarmee het de strijd aan moest kunnen gaan met Mercedes.

Tot zover de woorden van de Japanners en Red Bull. Want aan de andere kant: waarom zou Honda nog veel tijd, energie en heel veel geld steken in een project wat al op zijn eind loopt? Ook al benadrukken Honda en Red Bull steeds dat de motorleverancier er alles aan zal doen om zo goed mogelijk te presteren, geld steken in iets waar je afstand gaat doen, klinkt niet bepaald als een logische keuze.

Dat vindt in ieder geval voormalig Formule 1-coureur Jolyon Palmer, die zijn gedachten daarover op papier zette in zijn vaste column voor de BBC. "Ondanks dat Honda zegt dat ze hard zullen pushen voor 2021, moet je je afvragen of ze echt alle tijd en middelen zullen inzetten om in hun laatste jaar goed te presteren", vraagt de Brit zich dan ook af.

Welke gevolgen heeft het drama van Albon voor zijn Red Bull-toekomst? Dit en meer bespreken F1-journalist Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Thomas van Groningen in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

11 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview Sarcastische Wolff juicht nieuw F1-'worstel'idee toe: "Zien we meteen hoe stom het is"