Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Oud-Formule 1-kampioen twijfelt aan toekomst als steward na bakken kritiek

Alan Jones, oud-Formule 1-coureur en wereldkampioen, die tegenwoordig onder andere door het leven gaat als Formule 1-steward, twijfelt over zijn toekomst als steward, nadat er in de eerste seizoenshelft veel commentaar op ze werd geleverd.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG

De Formule 1-stewards werden tijdens de eerste seizoenshelft van 2019 vaak in een negatief daglicht gezet, omdat hun beslissingen door velen werden weggezet als een schande voor de sport. De meeste kritiek tijdens kwam na afloop van de Grand Prix van Canada, gedurende welke Sebastian Vettel een penalty had gekregen voor het onveilig terugkomen op de baan, nadat hij een chicane had afgesneden.

Alan Jones, die in 1980 in dienst van Williams Formule 1-wereldkampioen werd en tegenwoordig sporadisch de rol van Formule 1-steward bekleed, is het volledig eens met de stof die door de recente beslissingen is opgewaaid. Jones, die in Canada overigens niet van de partij was, overweegt daarom om zijn rol als Formule 1-steward definitief naast zich neer te leggen.

"Op dit moment ben ik gedesillusioneerd door de richting die de Formule 1 opgaat", zo doet hij zijn beklag tegenover het Australische Speedcafe.com. "Dusdanig erg dat ik er serieus aan denk om mijn taak als steward op te geven. Ik ben het namelijk stellig oneens met de beslissingen van de FIA, maar dat mag ik eigenlijk niet hardop zeggen."

"De FIA geeft de stewards een boek met regels, waarin tot in de kleinste details staat vermeld welke straffen er voor welke overtredingen uit moeten worden gedeeld. Er zou voor de stewards ruimte moeten zijn voor een eigen interpretatie, maar in plaats daarvan moeten we het boek te allen tijde volgen. Ik snap niet waarom ik daar als ex-coureur dan plaats mag nemen, als mijn mening er toch niet toe doet", zo vraagt de Australiër zich hardop af.

6 reacties