Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Oud-president haalt uit naar dolend Ferrari: "Enzo had dit nooit geaccepteerd"

Het is 35 jaar geleden dat Enzo Ferrari overleed. Als hij nog had geleefd, dan had hij met pijn in hart toegekeken naar de huidige vorm van de Scuderia. Dat denkt althans voormalig president en teambaas Luca di Montezemolo.

De Italiaan Luca di Montezemolo deelt in gesprek met Quotidiano Sportivo zijn frustraties over de huidige staat van het F1-team. "Weet je wat ik jammer vind? Dat ze juichen voor de derde plek", zo doelt hij op de podiumfinish van Charles Leclerc, op ruim een halve minuut van Max Verstappen. "Dat is niet zoals Ferrari is. De Oude Man zou dat nooit hebben geaccepteerd", zo verwijst hij naar de 35 jaar geleden oprichter Enzo Ferrari. Montezemolo (rechtsonder in pak) met Brawn, Todt en Schumacher. Artikel gaat daaronder verder.

Strijdend ten onder

Dat Ferrari de titel niet wint, daar zou Montezemolo mee kunnen leven, mits men maar de strijd aan kan gaan. "Als fan zijnde droom ik niet van een Ferrari dat altijd wint, maar van een Ferrari dat altijd voor de titel vecht, tot en met de laatste race van het seizoen. Zoals in 1997, 1998, 1999, 2008, 2010 en 2012. Verliezen kan, maar strijdend ten onder, niet als sidekick", aldus de voormalig Ferrari-leidsman. De coureurs kunnen momenteel niet het verschil maken, benadrukt hij als hij wordt gevraagd naar Leclerc en zijn toekomst bij het team. "Ik zou Charles er zeker bij willen houden en volgens mij zijn er geen betere coureurs beschikbaar, maar wie op dit moment de rode bolide bestuurt, dat is wel het laatste probleem. Toen ik de president was, bouwde ik een Dream Team met Schumi , Jean Todt, Ross Brawn en Rory Byrne." Men zou vandaag de dag een lesje kunnen leren van Enzo Ferrari, vindt hij. "Hij heeft me veel geleerd. Hij leerde me bijvoorbeeld nooit genoegen te nemen. Na een overwinning dacht hij altijd alweer aan de volgende race. Tegelijkertijd was het hard werken. Enzo hekelde vakanties. In augustus hield hij me op kantoor, hij was geen supporter van de mensen die op vakantie gingen, maar tegelijkertijd hield hij van plezier en had hij humor", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel