Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Oud-Red Bull-coureur: "Marko heeft vrijwel geen sociale vaardigheden"

Jean-Eric Vergne reed, totdat hij plaats moest maken voor ene Max Verstappen, drie seizoenen in de Formule 1 voor Toro Rosso. De Fransman had toen ook te maken met Helmut Marko.

Marko USA 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Helmut Marko wordt verweten heel hard te zijn tegen zijn vaak jonge coureurs. Jean-Eric Vergne bevestigt die geruchten. De voormalig F1-coureur reed voor Toro Rosso in de Formule 1 en zegt dat Marko 'vrijwel geen' sociale vaardigheden heeft. "Maar als baas mocht ik hem wel omdat hij de coureur altijd een eerlijke kans gaf om te slagen", zegt Vergne in de F1-podcast Beyond the Grid.

"Ja hij is een harde, maar dat is prima. De wereld van de Formule 1 is een hard wereld. Je bent zo goed als je laatste race en iedereen weet dit", aldus de Fransman. Hij zegt veel te danken te hebben aan Marko "Hij heeft me naar de Formule 1 gehaald. Dus ik kan hem alleen maar bedanken voor wat hij voor mij gedaan heeft."

"Ik zou willen dat hij een aantal dingen anders had gedaan, met name in het derde jaar bij Toro Rosso. Maar het is hoe het is. Ik ben blij dat ik met hem heb mogen werken en dat hij mij die kansen heeft gegeven", zegt de tweevoudig Formule E-kampioen. Vergne zegt dat Marko alles weet wat er in en rondom de auto gebeurt.

Marko is overal van op de hoogte

- Jean-Eric Vergne

"Hij wilde altijd weten wat er met de auto gebeurde en hoe de updates werkte op de auto", blikt de Fransman terug. "Hij kijkt echt naar de details. Geloof mij, hij weet alles over de auto en wat er gebeurt met het team en de coureurs. Ook in het junior-team, hij is overal van op de hoogte."

Marko was niet altijd even blij met Vergne. De oud-F1-coureur weet zich nog een voorbeeld voor de geest te halen uit de opstapklassen. "Ik herinner me een keertje in Magny-Cours. Ik was de snelste, maar ik liet de motor twee keer afslaan in dat weekend en won geen race. Hij was behoorlijk kwaad, wat ik kan begrijpen. De volgende race zei hij 'je moet hem winnen'."

"Die race in Duitsland won ik en toen werd ik weer gebeld door Marko. En hij belde me alleen maar omdat ik niet de snelste ronde had gereden. Ik had twee keer gewonnen en twee polepositions gepakt. Maar ik had niet de snelste raceronde omdat een andere coureur in het midden van de race was gecrasht en nieuwe banden had gehaald. Maar ik had geen tijd om dat aan hem uit te leggen want hij had al opgehangen", weet Vergne zich te herinneren.

Ook interessant:

Verstappen was opnieuw beter dan zijn Red Bull

Max Verstappen behaalde in de VS een werkelijk prachtige zege, waarbij hij het absolute maximale uit zijn Red Bull-bolide wist te persen. Misschien wel meer dan er in zat. In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op die bloedstollende Grand Prix in Texas.

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

17 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023