Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Oud Red Bull-coureur: "Mercedes lijkt te gokken"

Vitantonio Liuzzi denkt dat Mercedes een gok heeft genomen, door zich gedurende de winter voornamelijk te richten op de ontwikkeling van de 2022-bolide. De flamboyante Italiaan ziet in 2021 dan ook een mooie strijd ontstaan tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Een strijd die Hamilton volgens Liuzzi liever had vermeden.

Voormalig Red Bull-coureur Vitantonio Liuzzi is nog regelmatig terug te vinden op de F1-paddock, waar hij aan het werk is als racesteward. De sympathieke Italiaan volgt de Formule 1 daarom nog op de voet. Des te meer reden voor RacingNews365 om de inmiddels 39-jarige Liuzzi aan de tand te voelen over het aanstaande seizoen. Ciao Vitantonio, ben je klaar voor een nieuw F1-seizoen? "Jazeker, ik kan niet wachten tot het seizoen weer gaat beginnen. Ook dit jaar zal ik tijdens een aantal F1-races aanwezig zijn als racesteward en daar kijk ik natuurlijk naar uit. Overigens kom ik vaker in actie als racesteward, zo was ik onlangs ook nog aan het werk bij de eerste Formule E-race van het seizoen in Saoedi-Arabië." Gaan we een mooie strijd zien tussen Red Bull en Mercedes dit seizoen? "Terugkijkend naar de resultaten van de testdagen in Bahrein denk ik dat we kunnen stellen dat Red Bull dichterbij Mercedes is gekomen. Red Bull heeft echt een grote sprong vooruit gemaakt. Toch denk ik dat Mercedes nog altijd het te kloppen team is, maar ik verwacht en hoop natuurlijk op een mooie strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Ik denk overigens niet dat Hamilton op die strijd zit te wachten, ik denk dat hij liever een seizoen had voorgeschoteld gekregen waarin hij relatief eenvoudig zijn achtste titel zou winnen." Waardoor blijft Mercedes nog altijd de favoriet in jouw ogen? "Ze hebben de afgelopen jaren natuurlijk een marge gehad op de rest van het veld, ze zullen waarschijnlijk nog iets van die voorsprong behouden hebben. Toch heeft Mercedes een gok genomen door al in vroeg stadium de aandacht te focussen op de 2022-bolide. Ik heb het gevoel dat ze de afgelopen winter niet heel veel tijd hebben gestoken in de ontwikkeling van de huidige bolide, maar vooral bezig zijn geweest met de wagen van volgend jaar. Dat maakt het echter wel interessanter voor ons als fans van de sport."

Hamilton zit echt niet op die strijd te wachten

Vitantonio Liuzzi

Wie wordt de verrassing van het seizoen? "Dat wordt McLaren, zij hebben echt geweldig werk afgeleverd en ik ben ervan overtuigd dat ze het goed gaan doen. Gedurende het seizoen denk ik dat zij zich ook goed blijven ontwikkelen, dus ik kijk echt uit naar wat zij dit jaar gaan presteren. Daarnaast maakten ook AlphaTauri en Alfa Romeo een sterke indruk op me tijdens de testdagen. Bij AlphaTauri komt dat mede ook door de Honda-motor die achterin ligt, de Japanners hebben een grote stap vooruit gemaakt. Ik denk dat zij aan het einde van het seizoen met een goed resultaat de Formule 1 willen verlaten en daar profiteren zowel AlphaTauri als Red Bull van." Wat verwacht je van Sergio Perez? "Gedurende de eerste jaren van zijn F1-carriere heeft Perez me niet echt kunnen bekoren moet ik zeggen. In de afgelopen jaren en zeker vorig seizoen heeft hij echter een sterke indruk achtergelaten en daarom snap ik de keuze van Red Bull. Perez kan het team misschien net wat verder helpen in de strijd om het constructeurskampioenschap. Toch verwacht ik niet dat hij Verstappen echt onder druk kan zetten, Max is namelijk de snelste coureur op de grid. Maar zoals gezegd zal Perez de nodige punten binnenhalen voor het team. Daarnaast was het ook nodig om Alexander Albon te vervangen, aangezien het er niet op leek dat hij zich zou gaan verbeteren." Omdat je Italiaan bent, moeten we je natuurlijk vragen naar Ferrari. Wat gaat de Scuderia dit seizoen presteren? "Ik heb het gevoel dat Ferrari wel wat vooruitgang heeft geboekt ten opzichte van 2020, maar ik zie nog geen competitieve wagen waarmee men kan strijden voor podiumplaatsen. Daarom zal de Scuderia een strijd in de middenmoot moeten uitvechten dit seizoen. Dat is jammer voor Charles Leclerc natuurlijk, want hij is een groot talent. Gelukkig is hij nog jong en zullen zijn jaren nog zeker komen." Gaan we jou dit jaar ook nog terug zien in een raceklasse? "Op het moment heb ik nog nergens een contract getekend, maar ik ben wel aan het rondkijken om nog ergens in te stappen. Ik geniet van het racen en daarom ben ik nog vaak op het circuit te vinden, waar ik bijvoorbeeld les geef en zodoende zelf ook mijn ronden kan blijven rijden."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'