Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Oud-Red Bull-coureur verdedigt Hamilton: "Het is niet zijn schuld"

Een slechte race in Imola, 21 punten achterstand op zijn teamgenoot en een zevende positie in het kampioenschap voor Lewis Hamilton. Toch denkt oud-Red Bull-coureur Mark Webber dat het seizoen van de Brit helemaal zo slecht niet is.

Mark Webber springt op de bres voor Lewis Hamilton. Men moet zich niet zo druk maken om de prestaties van Hamilton, want wanneer hij met zijn rug tegen de muur staat, is hij het gevaarlijkst, vertelt Webber aan de Daily Star . Het grootste probleem heeft volgens de Australiër vooral te maken met de auto van Mercedes, die kampt met 'porpoising'. Daarnaast liep de Brit volgens Webber veel punten mis waar hij geen invloed op had: "Ik denk dat de mensen nogal hard zijn tegen Lewis. In Bahrein reed hij briljant naar de derde plaats. In Saudi Arabië was er bij zijn pitstop een safety car bij betrokken (bij het puntenverlies, red.). En dit gold ook voor de Grand Prix van Australië." "Dus ik denk dat er heel wat punten zijn geweest die hij buiten zijn schuld om heeft laten liggen. Tijdens de race in Melbourne was hij enorm snel, maar verloor hij veel tijd met die pitstop. Het is enkel Imola waar hij een lastige kwalificatie en race had. Natuurlijk vergeet iedereen hoe de andere punten buiten zijn schuld om verloren gingen."

Lewis Hamilton versus George Russell

Sinds dit seizoen mag George Russell zich eindelijk coureur van Mercedes en teamgenoot van de grote Lewis Hamilton noemen. In 2020 zagen we tijdens de Grand Prix van Sakhir al dat George in de Mercedes enorm snel was vergeleken met Valtteri Bottas. Maar dit jaar zien we dat de jonge Brit ook sneller is dan de zevenvoudig wereldkampioen. Momenteel staat Russell 21 punten voor op teamgenoot Hamilton. "George rijdt briljant en dat is heel goed voor hem. Het is goed dat de jonge coureurs de gevestigde rijders bedreigen. Dat is waar het om zou moeten gaan. Lewis zal er nooit voor terugdeinzen. Lewis is op zijn gevaarlijkst met zijn rug tegen de muur. Hij heeft nooit een gebrek aan motivatie en dat is waarom hij waarschijnlijk de grootste aller tijden is," aldus Webber.

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten