Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Oud-teambaas ziet problemen bij Red Bull: "Zijn de kalmte verloren"

Oud-teambaas Giancarlo Minardi ziet dat Red Bull Racing de kalmte, waarmee ze zich de afgelopen jaren juist konden onderscheiden, lijkt te verliezen. Minardi blikt terug op de GP van Miami en kijkt alvast vooruit naar zijn thuisrace in Imola.

Verstappen Miami SQ
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Miami zorgde voor genoeg spektakel. Daar waar Max Verstappen de sprintrace won werd tijdens de Grand Prix verslagen door Lando Norris, die daarmee zijn eerste zege in de Formule 1 pakte. Volgens Giancarlo Minardi, de eigenaar van het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari in Imola, is dat een goed teken. "Een veelbelovend resultaat. Niet alleen voor McLaren en zijn fans, maar ook voor de hele Formule 1 en voor het vervolg van het wereldkampioenschap, vooral met de komst naar Europa", zo zegt hij op Minardi.it.

"McLaren heeft (op de auto van Norris, red.) veel updates toegepast die meer dan positieve resultaten opleverden. Het wachten is nu op de reactie van Ferrari", zo vertelt Minardi verder. De Scuderia neemt een groot pakket mee naar Imola. Als die upgrade werkt is de verwachting dat Ferrari weer een sprong naar voren maakt.

Minardi gaat ook nog in op de situatie bij Red Bull Racing. "Red Bull blijft het referentiepunt, al lijkt het erop dat ze de kalmte, waarmee ze zich de afgelopen seizoenen voortdurend onderscheidde, door de bekende interne problemen zijn verloren. Verstappen, die de twee polepositions, de winst in de sprintrace én de tweede plaats in de race pakte, blijft het richtpunt. Ik denk dat de Nederlander tevreden wilde zijn zonder te grote risico's te nemen." 

Dan richt Minardi zijn blik op de volgende Formule 1-race, de Grand Prix van Emilia-Romagna op Imola. Hij voorziet een interessante race na wat hij in Miami heeft gezien. "Het resultaat van deze race biedt veel mogelijke scenario's met het oog op Imola, onder andere een strijd om de overwinning voor twee of drie teams. Miami liet ons zien dat de performances van de teams dichter bij elkaar zijn gekomen", zo sluit hij af.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez