Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Oud-wereldkampioen geniet: "Verstappen is van een ander niveau"

Max Verstappen en Red Bull zijn - als ze dat al niet waren - na de dubbele race in Oostenrijk de topfavorieten voor de titels. Oud-coureur Damon Hill ziet dat Red Bull zelfs al zo comfortabel is, dat ze vooraan het tempo kunnen bepalen en het rustig aan kunnen doen.

Verstappen austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Voormalig Formule 1-coureur en wereldkampioen Damon Hill zag verbaasd toe hoe Red Bull van het achtervolgende team in een paar weken tijd naar het dominerende team ging. Max Verstappen is een belangrijke factor in het geheel, want de Nederlander presteert volgens Hill geweldig.

"Verstappen is van een ander niveau, maar ook Red Bull is van een ander niveau. Het team en die auto zijn echt briljant. Het is ook zijn talent. Max miste bijna de pole, Lando lag tot aan de laatste bocht nog voor! Hij zei dat dat kwam omdat de Red Bull simpelweg beter was en Max de laatste bocht beter kon nemen", zo vertelt hij in de F1 Nation Podcast.

"Max vond het niet eens een hele goede ronde, dus ik heb het gevoel dat Red Bull nu op het punt is aanbeland waarop ze niet laten zien hoe groot hun voordeel is tenzij het echt nodig is", constateert de wereldkampioen van 1996. "Het voordeel van Verstappen in de race was enorm, hij kon zelfs een extra pitstop maken ten opzichte van Mercedes! Wie had dat een paar races geleden gedacht? Dat Red Bull een extra pitstop zou kunnen maken om dat puntje voor de snelste ronde binnen te halen."

Zijn collega-podcasters zagen ook dat Verstappen zonder echt tevreden te zijn de eerste startplek kon veroveren. Bijzonder. "Max was eigenlijk best geïrriteerd nadat hij de pole had gepakt. Het is mooi om te zien dat hij constant blijft pushen voor perfectie. Zelfs op een tegenvallende dag kan hij de pole veroveren, terwijl je titelrivaal achter je op de vierde plaats staat."

Het blijft Hill verbazen hoe volwassen Verstappen is voor zijn leeftijd. "Hoe oud is Max? 23? Als je hem hoort praten, dan denk je dat hij minstens 34 jaar oud moet zijn! Zijn volwassenheid, zeker als je je bedenkt dat hij momenteel voor het eerst strijd om de Formule 1-wereldtitel: hij is zo koel als een komkommer. Hij is scherp als hem een moeilijke vraag wordt gesteld, je kan hem niet uit de tent lokken."

De Red Bull-coureur gedraagt zich als een doorgewinterde routinier. "Het ziet er formidabel uit voor zijn leeftijd, al is het wel al zijn zevende seizoen in de sport. Het is alsof hij al eens titels heeft gewonnen. Als je hem vraagt of hij er van geniet dan geeft hij dat toe, maar meteen zegt hij dat hij en zijn team moeten blijven pushen. Het is als een oude ziel op jonge schouders",zo concludeert Tom Clarksen, de host van de podcast.

Ook interessant:

Max Verstappen won ook de derde Grand Prix van de triple header en schreef F1-historie. Wie kan Verstappen in deze vorm van de wereldtitel afhouden? Lewis Hamilton moest flink incasseren en zocht na afloop naar excuses. Kan de Brit nog terugslaan?

Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

19 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team